Biljana Krstić i grupa Bistrik u Vranju

VRANJE

U Domu vojske u Vranju, u okviru „Svetosavske nedelje“, u petak veče,  Vranjancima se predstavila Biljana Krstić sa grupom „Bistrik“.

Sala je bila mala da primi sve koji su želeli da ih čuju, tim pre što Biljana na svom repertoaru ima 70 odsto pesama iz ovog dela Srbije.

Izveli su i nekoliko pesama iz Vranja, kao što su „Dimitrijo sine mitre“ i „Magla padnala“.

Publiku je posebno oduševila pesma „Jovano, Jovanke“ čiju je obradu Biljana Krstić nekada izvodila sa kolegom Tošetom Proeskim i upravo je u njegovu čast ova pesma i otpevana.

Publika je tokom večeri uživala u najvećim etno hitovima i obradi starih narodnih pesama, po kojima je grupa „Bistrik“ i prepoznatljiva.

Bio je to prelep koncert koji je trajao skoro devedeset minuta i kojim je vranjska publika bila oduševljena.

Pevačica se zahvalila organizatorima što je imala čast da bude deo programa „Svetosavske nedelje“.

U okviru ove manifestacije, u subotu, je na programu predstava „Ново знамење“ u izvođenju вртића „Бамби“ u sali Doma vojske.

Svetosavska duhovna akademija na kojoj će besedu prirediti  prof. dr Slađana Ristić Gorgiev sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Početak je predviđen za 19 sati.

Manifestacija, koja ima tradiciju dugu 29 godina, u Vranju se završava u nedelju na sam Savindan Svetosavskim balom prosvetnih radnika i dodelom nagrada koja nosi ime ovog prosvetitelja najboljima u obrazovanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare