BEZ NEPRAVILNOSTI NA ZAVRŠNOM ISPITU

LESKOVAC

Većih nepravilnosti na završnom ispitu nije bilo, a sitnije nepravilnosti su u hodu rešavane. Šire analize tek će se raditi, u Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete i Zavodu za vrednovanje, rekla je načelnica Školske uprave u Leskovcu Bojana  Milenković.

Popunjavanje liste želja za upis u srednju školu izvršiće se 26. i 27. juna. Da li će se neko upisati u željeni školu, zavisiće ipak od toga koliko je poena osvojio na završnom ispitu, rekla je na konferenciji za novinare načelnica Školske uprave u Leskovcu Bojana Milenković.Konačni rezultati završnih ispita biće objavljeni 25. juna, a nakon popunjavanja liste želja raspored po školama biće poznat do 5. jula, kada će se obaviti upis.

Na teritoriji Jablačničkog okruga lepeza zanimanja je široka  – u 18 područja rada ima 73 obrazovna profila i 87 odeljenja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju. U trećem stepenu je 17 odeljenja, u četvtom 56 i 14 odeljenja gimnazijskog tipa. U srednjim školama ukupno ima 2.414 mesta. Broj učenika na teritoriji okruga je 2.260, a od toga je završne ispite polagalo 2.167 učenika. To su učenici koji su ove godine završili osmi razred i oni koji su prethodnih godina završili ali nisu polagali završni ispit, već će potvrdu da su završili osnovnu školu dobiti ove godine.

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare