Bez havarisanih automobila na javnim površinama i parkinzima

NIŠ

                       

U Nišu je u toku akcija uklanjanja havarisanih i neregistrovanih automobila sa parkinga ili javnih površina gde najčešće i mogu da se vide. Uglavnom su mogli da se vude duž trotoara na Bulevaru Nemanjića, ali i na parkinzima koje koriste stanari stambenih zgrada, a oni se nalaze u međublokovskom prostoru. Automobile mogu da uklone sami vlasnici, a ukoliko to ne učine sami uradiće JKP ‚‚Parking servis‚‚ ali će vlasnici to platiti, kaže Dejan Dimitrijević, direktor ovog javnog preduzeća.
„Na inicijativu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i Gradskog veća krenuli smo u opsežnu akciju uklanjanja ovakvih automobila. Akcija funkcioniše tako što opštinske komunalne inspekcije izdaju nalog i ukoliko po tom nalogu vlasnici sami ne uklone vozilo, uklanja ih Parking servis“, objasnio je Dimitrijević.
                        Dimitrijević kaže da su za sada dobili ukupno 12 zahteva za uklanjanje havarisanih automobila.
                        „Tri automobila su uklonili sami vlasnici, a devet „Parking servis“. Gradska opština Pantelej je izdala najveći broj naloga 9, zatim Gradska opština Medijana dva i GO Niška Banja jedan“, kaže Dimitrijević
                         Ukoliko vozilo ukloni „Parking servis“, cena uklanjanja vozila je 4.050 dinara. Toliko će platiti vlasnici ukoliko žele da preuzmu svoje vozilo sa depoa „Parkin servisa“. Ukoliko vozilo boravi na depou duže od 24 sata kreće naplata ležarine koja iznosi 500 dinara prvih 10 dana i 50 dinara nakon tog vremena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare