Besplatna pripremna nastava za specijalizovana odeljenja gimnazije „Stevan Sremac“

  NIŠ

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ i ove godine organizuje pripremnu nastavu za specijalizovana odeljenja za učenike osmog razreda osnovnih škola. Tim povodom je uputila poziv svim osmacima da se peijave za ovu vrstu pripreme polaganja prijemnog ispita kako bi im olakšala upis u izabrano odeljenje. Pripremna nastava počinje 20.marta.

 „ Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” i naredne školske godine upisaće učenike u  tri specijalizovana odeljenja,  odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke koje će upisati  24 učenika,  odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju, mesta ima za 20, i odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost koje upisuje, takođe, 20 učnika. Za upis u ova odeljenja potrebno je polagati prijemni ispit koji se razlikuje u zavisnosti od toga za koje odeljenje su se učenici opredelili a škola na ovaj način želi da im omogući da se što bolje pripreme za nove izazove“, kažu u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“.

                         Nastava se organizuje onlajn, a osnovci koji žele da prate ovu nastavu moraju da se prijave. Nastava je besplatna, kažu u gimnaziji.

                         Kako bi se učenici prijavili za pripremnu nastavu potrebno je da na mejl adresu pripremna.nastava.2023@sremac.edu.rs pošalju sledeće podatke:  ime i prezime učenika,  ime svoje osnovne škole,  smer koji žele da upišu u gimnaziji, filološki smer ili geografsko-istorijski smer ili scenski i audio-vizuelni smer, kontakt mejl adresu i kontakt telefon.

                        „ Kada učenici pošalju mejl na traženu adresu  u odgovoru će dobiti sva potrebna dalja uputstva. Pripremna nastava počinje 20. marta  pa pozivamo sve zainteresovane učenike  osmog  razreda da se blagovremeno prijave za smer koji žele. Za filološko odeljenje se organizuje pripremna nastava iz srpskog i engleskog jezika, za odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju iz geografije i istorije, a za odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost pripremna anstava se orhanizuje iz srpskog jezikai književnosti, istorije, likovne i muzičke kulture“, kažu u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“.

                    Prijavljivanje za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja trajaće od 4. do 8. aprila. Od 4. do 7. aprila učenici se mogu prijaviti preko Portala www.mojasrednjaskola.gov.rs , a 7. i 8. aprila neposredno u našoj školi. Polaganje prijemnih ispita za specijalizovana odeljenja je od 14. do 21. maja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare