Besplatna pripremna nastava za buduće studente na Tehnološkom fakultetu

LESKOVAC

Tehnološki fakultet u Leskovcu organizuje i ove godine  besplatnu pripremnu nastavu za sve kandidate koji nameravaju da upišu prvu godinu studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Nastava će biti realizovana u zgradi fakulteta, za matematiku 3,  4. i 5. juna, a za predmete fizika i crtanje 3. i 4. juna.

Dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Ljubiša Nikolić kaže za JUGpress da će za izvođenje ove nastave biti zaduženi profesori fakulteta koji će pružiti i sve potrebne konsultacije  budućim brucošima.

Tehnološki fakultet u Leskovcu upisaće u prvu godinu osnovnih akademskih studija isključivo na budžetu 120 studenata po studijskim programima: Hemijske tehnologije gde je predviđeno 60 mesta , Prehrambene tehnologije i biotehnologije 40, i Tekstilne tehnologije 20 kandidata.

Ova visokoškolska ustanova predvidela je i upis stranih državljana koji će sami snositi troškove svog studiranja.

Školovanje na Tehnološkom fakultetu odvija se uz primenu Bolonjske deklaracije, što omogućava nastavak školovanja bilo gde u svetu.

Svi studijski program su akreditovani, a ono na čemu se trenutno radi, ističe Nilolić, je priprema novog ciklusa akreditacije koji će uslediti 2020. godine i koji će omogućiti osavremenavanje nastavno obrazovnog ciklusa uz primenu i  IT tehnologija.

Fakultet je opremljen najsavremenijim laboratorijama u kojima se izvodi praktična nastava, a potvrda njenog kvaliteta je što se po završetku studija inženjeri mogu uključiti u proces proizvodnje. Nikolić naglašava da su nekadašnji studenti Tehnološkog fakulteta i njegovi najbolji ambasadori, a to potvrđuje i činjenica da oni zauzimaju visoke pozicije u proizvodnim hemijskim  kompanijama ne samo u Srbiji i regionu, već i širom sveta,  posebno na Bliskom istoku.

Ove godine Tehnološki fakultet obeležiće 40 godina svog uspešnog postojanja i rada. Tim povodom biće organizovan i međunarodni simpozijum  „Savremene tehnologije i privredni razvoj.“

“Po broju objavljenih radova i publikacija jedina leskovačka ustanova akademskog obrazovanja, koja je deo Univerziteta u Nišu, je visoko pozicionirana. Studijski program Hemijsko inženjerstvo našao se krajem prošle godine na prestižnoj  Šangajskoj listi najuspešnijih svetskih fakulteta, a potvrda kvaliteta ove akademske ustanove je i izbor njenog profesora dr Vlade Veljkovića za dopisnog člana Srpske  akademije nauka i umetnosti”, kaže Nikolić.

Tehnološki fakultet deo je Univerziteta u Nišu, a počeo je sa radom 1979. godine kao jedina visokoškolska ustanova u Leskovcu i sada postoje 3 nivoa studija – osnovne akademske, diplomske akademske i doktorske akademske studije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare