Besplatan seminar “Samoodbrana za školarce” u Leskovcu

LESKOVAC

Ninđucu klub Buđinkan Leskovac organizova je treći po redu potpuno besplatan seminar “Samoodbrana za školarce”.

Seminar je održan danas (nedelja, 2. juna 2019. godine) u prostorijama sportskog centra Underground, ulica Bulevara Oslobođenja (zgrada Bagat preko puta kuće Šop Đokića) u centru Leskovca.
Ovo je treći seminar ovakvog tipa nakon veoma uspešnih seminara održanih 2017-2018. godine na kojima je prisustvovalo preko 120 učesnika različitog uzrasta.
Cilj seminara je edukacija dece (devojčice i dečake) uzrasta od 7. do 15. godine o kontroli nasilja i suzbijanju nasilničkog ponašanja i zastrašivanja unutar škole i van nje.

Seminaru su mogli da prisustvuju zainteresovani roditelji učesnika.
Ne seminaru su obrađene tri tematske jedinice: Psihološko zastrašivanje i neophodna odbrana od njega, fizičko nasilje i uspešna kontrola nasilnika u samoodbrani i tehnike samoodbrane i javno obraćanje prilikom slučajeva nasilja.
Tehnike samoodbrane koje se podučavaju na seminaru su isključivo tehnike suzbijanja nasilja , tehnike bez udaraca čija primena ne nanosi trajne povrede, kažu u ovom klubu i dodaju da je cilj ovih tehnika tehnika je obuzdavanje nivo nasilja kod napadača sa uspostavljanjem kontrole na zemlji.
Organizator seminara je Udruženje građana Ninđucu klub Buđinkan Leskovac, a glavni instruktor na seminaru je bio Vladimir Stevanović (sertifikovani Ninđucu instruktor, nosilac crnog pojasa VII Dan, predsednik Udruženja građana Ninđucu klub Buđinkan Leskovac,prvak države u Kudo-u (japanski MMA) višegodišnje iskustvo u raznim borilačkim veštinama, sistemima samoodbrane, poslovima obezbeđenja lica i objekata).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare