Besplatan koncert svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića u Nišu 25. juna

NIŠ

Nemanja Radulović, svetski poznati violinista iz Niša, i orkestar ”Dabl sens” održaće veliki koncert na Letnjoj pozornici 25. juna u 21 sat.

Koncert je poklon grada Niša svim građanima koji žele da čuju  vrhunskog virtuoza na violini. Ulaz je besplatan- rečano je danas na konferenciji za novinare koja je održana u gradskoj kući

Nemanja Radulović koji godinama živi i stvara u Francuskoj, tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najbolјeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavlјen 2018. godine.

 Koncert koji će biti održan kao poklon Grada Nišlijama,  a tehnički organizatori su Studentski kulturni centar i Niški kulturni centar.

Ulaz na koncert je besplatan, a budući da se očekuje veliko interesovanje Nišlija, organizatori su pozvali Radulovićeve poklonike da na koncert dođu ranije, kako bi bili u prilici da zauzmu mesta na Letnjoj pozornici.

Viortuoz na violini koji je talentom očarao svet, poslednji put je u rodnom gradu gostovao je u decembru 2015. godine, a tada je njegov koncer bio rasprodat u jednom danu.

“Za Grad Niš je velika čast što smo pokrovitelji jednog ovako značajnog koncerta kojim se afirmišu prave vrednosti”, rekla je je Jelena Mitrovski, gradska većnica za kulturu koja je obećala da će i ubuduće podržavati kulturne događaje na ovako visokom umetničkom nivou jer je zajednički cilj, kako je rekla, afirmacija pravih vrednosti.

Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, rekao je je da Nemanja Radulović u okviru aktuelne turneje po gradovima Srbije želeo da obavezno svira i u svom rodnom gradu, te će posetioci imati priliku da prisustvuju prvorazrednom kulturnom događaju. On je podsetio da je nakada , dok je Nemanja bio na početku karijere pripreman koncert u saradnji sa fakultetom umetnosti i da posle izvesnog broja godina ponovo je prilika da ga ugostimo u njegovom gradu

“Ulaz na Letnju pozornicu će biti slobodan, ali će u trenutku kad bude procenjeno da je ona ispunjena do određenog kapaciteta, odnosno kad budu popunjena mesta za sedenje i određeni broj stajaćih mesta, Letnja pozornica biti zatvorena”, naveo je Savić, pozivajući Nišlije da dođu ranije kako bi zauzeli mesta.

Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra, rekla je da je  ovoj ustanovi zadovoljstvo što učestvuje u realizaciji koncerta koji Grad poklanja Nišlijama.

“Prenosim pozdrave Nemanje Radulovića građanima Niša, spreman je da realizuje spektakl a Studensli kulturni centar je za tu priliku uradio sve tehničke pripreme”.

 Peti i šesti red partera biće rezervisan za učesnike velike vežbe spasilačkih jedinica,koje će sledeće nedelje imati pokaznu vežbu u Nišu,kao i za nagrađivane studente i učenike.

Na koncertu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova. Koncert se realizuje uz podršku Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Medijana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare