Besna Kobila sa minus 11 stepeni najhladnija u Srbiji, Vranje sa minus šest toplije jedino od Sjenice

VRANJE-LESKOVAC

Besna Kobila, najviša planina juga Srbije (1923 m), je u ponedeljak 18. decembra ujutro sa minus 11 stepeni bila najhladnija dsetinacija u zemlji, pokazuju prva merenja temperature vazduha Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Na Staroj Planini je izmereno osam stepeni ispod nule, Kukavici minus sedam, Vlasini minus šest, dok su Kopaonik i Zlatibor sa dva stepena u minusu bili topliji u odnosu na planine juga i istoka Srbije.

Najhladniji grad u Srbiji ovog jutra bila je Sjenica gde je izmereno minus sedam stepeni, u Vranju, Požegi i Dimitrovgradu temperatura vazduha iznosila je šest stepeni ispod nule, u Leskovcu je zabeležena temperatura od minus pet stepeni, a u Nišu minus tri stepena.

Prestonica Beograd sa nulom stepeni bio topliji u odnosu na gradove juga Srbije, dok se u gradovima severozapada zemlje, Timočke i Negotinske krajine i Vojvodine, tmeperatura vazduha kretala između dva i pet stepeni u plusu.

Tanak snežni pokrivač zadržao se na jugu Srbije do nadmorske visine iznad 800 metara, dok je u najvišim planinskim predelima debljine od 10 do 15 centimetara. (kraj) SK/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare