Bajkeri iz Niša pokrenuli veliku humanitarnu akciju

NIŠ

                   Više od 15 kamiona potrebne opreme, trebalo bi da stignu maja iduće godine u Niš iz Nemačke, a u pitanju je humanitarna akcija koja je namenjena niškim klinikama. Organizatori ove velike akcije koja je već realizovana u nekoliko gradova u Srbiji su bajkeri moto kluba “Road gardijen” koje Nišlije već prepoznaju po njihovim nesvakidašnjim humanitranim akcijama. Ovim povodom članovi kluba su bili gosti i grdaonačelnika Niša Darka Bulatovića.

                  Prema rečima članova ovog kluba prikupljanje medicinske pomoći je već počelo. Osim toga, deo pomoći biće dostavljen i ustanovama kao što je Centar “Mara”, Gerontloški centar u Nišu, Škola “14.oktobar”.

                 “Uspeli smo preko nemačke organizacije i evropksih  bajkera da obezbedimo ovu donaciju za naš grad. U kamionima koji budu stigli na proleće nalaziće se medicinska oprema, ali i kreveti, kolica ….”, kaže Dejan Mijalkov, sekretar Moto kluba “Road gardijen”.

                 On dodaje da popis neophodnih stvari još nije završen, a da sve što je potrebno stigne u Niš postaraće se nadležni iz čak 1.400 klinika u Nemačkoj.

                “Drago nam je da je celu ovu priču podržao i grad kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović”, kaže Mijalkov. “Dobili smo obećanje od gradonačlenika da će nam grad odobri neka sredstva i pružiti podršku kako bismo dočekali ovaj konvoj od 15 kamiona koji će doći u Niš 23. maja, kao i bajkere koji će pratiti  konvoj u kome će biti sto ljudi”.

               Ovo nije prva humanitarna akcija MC “Road gardijen” koji uspešo sarađuje sa Marinom Adamović, poznatom niškom humanitarkom. Zajedno sa njom bajkeri ovog kluba čine sve što mogu da pomognu deci koja se leče od teških bolesti i kojima je potrebna pomoć da stignu do svojih lekara u nekoj od evropksih klinika.

               “Uvek smo tu kada je nekome potrebna naša pomoć, ali je ovo do sada najveća humanitarna akcija koju realizujemo”, dodaje Mijalkov.

Neka Vaš komentar bude prvi na "Bajkeri iz Niša pokrenuli veliku humanitarnu akciju"

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*