Bajka o radnicama Džinsija

LESKOVAC

Ko plaća bivše radnice Džinsija koje su na porodiljskom bolovanju a “preuzeo” ih je Aunde, da li će radnici Džinsija moći da naplate zaostale zarade i da im se uplati penzijsko osiguranje, da li će grad Leskovac moći da naplati svoja potraživanja od turske firme? Za Regionalnu informativnu agenciju govori advokatica Ninoslava Vasić.

Ovaj prilog je nastao kao deo projekta Lokal pres Lab 2.0’’ koji je

razvijen i podržan od strane programa ‘’Medijski inkubator za Zapadni

Balkan’’ Free Press Unlimited, koji je finansiran od strane

Ministarstva spoljnih poslova Holandije.’’

Prati
Obavesti me o
guest

12 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kalisi
Kalisi
7 meseca pre

Advokatica “misli”, “ne zna”, “nije sigurna” ali zna da u saradnji sa portalom negativno komentariše bez poznavanja situacije i materije.

Radnice na trudničkom i porodiljskom odsustvu bi svakako nadoknadu primale od države, i da su ostale da rade u Džinsiju, dakle poreski obveznici nisu oštećeni ovim, samo se isplata nastavlja i to je plus za ove žene jer bi inače ostale bez svih prava.

Grad ne može da isplati potraživanja radnika i to svi dobro znaju. Posredovalo se u zakonskim i moralnim okvirima, dalje grad ne može da ganja nijednog privatnika. Radnici imaju mogućnost za zaposlenje, ne samo u kompaniji Aunde. Nažalost zadesila ih je strašna stvar, ali situacija, za one koji žele da nastave dalje, nije beznadežna.

Danica
Danica
7 meseca pre

Leskovac je najbolji u svemu, nemoguće.???? Šta smo tražili, to smo dobili, deca su naša budućnost, mada mislim da su ipak penzioneri!
Sramota me je što živim u Leskovcu!

Marko
Marko
7 meseca pre

Sve je radio štigličar i svi su morali da ćute dak je on pelješio sa gazdom firme.Štigličar je zlo za ovaj grad ,nepismen je i samo ucenama i pretnjama se održava na vlast. Sve dok se on sa njegovom sektom ne najuri nema boljitka. Treba ga smeniti i uhapsiti da odgovara za sva nedela i pljačke kojim se obogatio on i nepismeni sektaši sa kupljenim diplomama.

Danica
Danica
7 meseca pre
Odgovori  Marko

Svaka čast!

Potop
Potop
7 meseca pre

Srpska praksa”vuk sit ovce na broju”.Svako talasanje i reč o bilo kojoj nepravilnosti povlači nesposobnost i korumpiranost vlasti dok kao i sada nešto ne zatajio sve se prikriva.Vlast koristi prisilu i zastrašivanje i svi zbog toga ćute jer tako čuvaju svoje pozicije tj.egzistenciju dok običan radnik ispašta,a država propada.Zadužuju državu da bi isplatili dohotke i tako sačuvali vlast i benificije koje koriste neumereno.
Nesposobni ljudi na vodećim pozicijama.
Dok se radnicima Džinsija nije znao status gradonačelnik je išao turistički u Meksiko.
Toliko o njegovom osećaju za ljude,a i oni ne zaslužuju bolje jer ga isti takvi i glasaju.
U Srbiji se danas slavi glupost.

Danica
Danica
7 meseca pre
Odgovori  Potop

Bravo! Slažem se!

Saša
Saša
7 meseca pre

Poreze i doprinose treba da uplati poreski inspektor koji nije reagovao i blokirao račun odmah nakon što nije bio uplaćen porez prvog meseca kao što se dešava sa domaćim malim privrednicima. Ako mu je neko naredio da to ne uradi onda treba da kaže taj inspektor ko je to naredio pa taj da plati porez a inspektoru šut karta zbog nesavesnih rada u službi.

Kad bi se zezali
Kad bi se zezali
7 meseca pre
Odgovori  Saša

Neka proba da neko od privatnika neplati poreze i doprinose odmah prvog stize kazna a ovaj se mesecoma zezao

Za SNS: Padate na izborima
Za SNS: Padate na izborima
7 meseca pre

Boske i Mesko ga štitili. Inspekcija nesposobna. Pa ova poslanica Marija Jovanovic, smela li je ko inspektorka da pusti prijavu a da ne pita Meska? Pa kako je postala poslanica? A beše plakala od njega, verenik postavio uslov da izađe iz kabineta ide da radi kod Kineza. Brukate ostale žene, sramote jedne. Nema glasova za pokvarene. 

Danica
Danica
7 meseca pre

Svaka čast na komentaru! Ja sam se jednom smilovala iz sažaljenja na osobu koja je sa majkom došla da plače jer jadna ona nema posao.????Tada i nikada više jer koliko sam nepravde pretrpela i izmišljotine koje kao pišu zbog iste, nisam ni znala. Svoje mišljenje sam javno iznela, nisam glumac ni političar ali nepravdu ne trpim, a odgovor je bio “Kako je sada napredovala, baš lepo što si joj dala rejting”. O čemu dalje da pričamo?! Neka napreduju, srećno im bilo, ne zanima me više niko! Nikoga više ne žalim!

Danica
Danica
7 meseca pre
Odgovori  Saša

Koji inspektori? Javna tajna kome pišu a kome ne kazne! Leskovac je najbolji, svaka čast ali po nepismenosti smo na čelu!