Bajatović najavio potpunu gasifikaciju Leskovca u naredne tri godine, priključak 780 evra

LESKOVAC

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali su Ugovor o poslovnotehničkoj saradnji koji se odnosi na nastavak gasifikacije grada Leskovca. Ovom prilikom gradonačelnik Goran Cvetanović je izjavio da je iskazana spremnost da se, u skladu sa Programom gasifikacije grada Leskovca koji je usvojila Skupština grada Leskovca, sprovedu svi radovi i da se nastavi realizacija Programa gasifikacije grada Leskovca kako bi grad Leskovac bio još jedan grad u Srbiji koji je izvršio gasifikaciju na čitavoj teritoriji grada. Cilj zaključivanja ugovora je izgradnja energetskih objekata na teritoriji našeg grada, odnosno stvaranje uslova da se potrošači prirodnog gasa priključe na distributivni gasni sistem i koriste prirodan gas.“

Cvetanović je podsetio i da je gas čist energent i štiti životnu sredinu, te da će se ovim ugovorom poboljšati uslovi svim građanima na teritoriji grada Leskovca koji će u budućnosti koriste ovaj energent.

Direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović je kazao da će u narednih tri do pet godina u potpunosti biti izvršena gasifikacija Leskovca:

„Podelio sam ovo u dva dela zato što će prvo biti izvršena gasifikacija industrijskih zona, ali nijedno selo, ni zaseok neće biti zapostavljeni. Svako ko bude želeo da se priključi na potrošnju prirodnog gasa moći će to da učini. Ostalo je da se uradi još 60 kilometara visokog pritiska, još 1200 kilometara što srednjeg, što niskog pritiska, i ostalo je negde oko 16 merno regulacionih stanica. Investicija je vrlo vredna, oko 50 miliona evra, i biće finansirana na period od 10 do 12 godina u saradnji sa strateškim partnerom. Jug je važan Srbiji i moramo da ga zaštiti i ekonomski, a ovo nije samo ekonomsko, već i ekološko pitanje i pruža različite razvojne mogućnosti.“

Bajatović je dodao i da je ugovor za radove imao „Jugorosgaz“, ali da ta kompanija nije u mogućnosti da završi gasifikaciju i da će uraditi još osam kilometara koliko su ugovorili.

„Nadalje sve preuzima „Srbijagas“. Obaveza izvođača podrazumeva da se postavi 4500 priključaka, a da ih može biti 10-15.000 ukoliko bude zahteva od strane domaćinstava. Cena priključka će biti 780 evra sa PDV-om u dinarima, na tri godine fiksno, kroz tekući račun.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
My ass
My ass
8 meseca pre

Kako da ne! Em da vam platim priključak skoro 800 evra, em da me do kraja života derete cenom za gas kao da mi je kuća na Jelisejskim poljima.

Jaca
Jaca
8 meseca pre

Puni ste prica.Covek vam plati prikljucak, vi niste u stanju da odradite posao pre zime, nego na prolece.Konkretno na Banstolu, opstina Indjija.