Aziri: Evropska unija da se više bavi zapadnim Balkanom

PREŠEVO

 

Predsednik  Opštinskog odbora Demokratske unije Albanaca (DUA) za Preševo Naser  Aziri  rekao je danas za JUGpress da se nikako ne može staviti znak jednakosti izmedju izjava premijera Albanije Edi Rame I  predsednika Kosova Hašima Tačija I izjave  predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Musliua .

“Ja izjavu Rame  shvatam kao pokušaj alarmiranja Evropske Unije  da se više bavi  zapadnim Balkanom pa I putem Albanije I Kosova “, rekao je Aziri I dodao da je to I alarmiranje EU da I  Kosovo što pre treba da bude deo Evropske Unije.

“Što se tiče onoga što je rekao Jonuz Musliu , mislim da je to lično njegova izjava i nije stav Nacionalnog saveta Albanaca”, doda je Aziri.

 

On smatra da “nisu smislene” ovakve izjave kad je predizborna ili izborna godina.

“Mislim da su, bez usaglašavanja stavova između Evrope i same Albanije i Kosova te izjave su samo prazne priče. Ali, isto tako može biti i jedno upozorenje Evropskoj uniji da ona što više obrati pažnju na zapadni Balkan, da bi oni  bili deo Evrope i da bi se izbegli eventualni pritisci, nekim otvorenim konfliktima, čak i verbalnim”, rekao ej Aziri koji smatra da “treba posmatrati ozbiljno situaciju na Balkanu, naročito Makedoniju i Kosovo” I da “tu  uključuje i Srbiju”.

On smatra da ove izjave nisu uznemirile gradjane na jugu Srbije.

“Jasno je nama da je podrška Albanije i Kosova jugu Srbije ,  u principu, za  priključenje Evropskoj Uniji. Albanci treba da žive u Evropskoj Uniji. I ne samo Albanci nego sve manjine,  koje žive po raznim državama,  treba da prihvate Evropu kao državu, sve drugo bi značilo usložnjavanje stanja  na Balkanu, čak i u Evropi”, smatra Aziri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare