Avantura park najzad privode kraju

LESKOVAC

Za petnaestak dana Leskovac dobija Avantura park, čija je gradnja danas počela u šumarku ispred Sportsko-rekreativnog  centra ”Dubočica”, obećano je danas.

Inače, raščišćavanje terena u blizini Sportskog centra “Dubočica” je uradjeno još prošle godine, o čemu se govorilo i na konferenciji za novinare 20.septembra 2018. godine a danas nije objašnjeno zašto ovaj park nije do sada završen.

On je deo projekta ”Radimo za bolju budućnost dece”, koji sufinansiraju Ministarstvo bez portfelja, zaduženo za demografiju i populacionu politiku i grad Leskovac.

Na prostoru površine 470 kvadratnih metara, obraslom četinarima, rubna stabla su uklonjena, kako bi se oko njega postavila ograda, a unutar su već iskopani i betonirani temelji, koji će držati pojedine platforme.

Nenad Stjelja, nadzorni organ ispred Javnog preduzeća ”Urbanizam i izgradnja”, otkriva da će avantura park imati dve etaže:

” U donjem nivou su svi sadržaji namenjeni deci, uzrasta do osam godina i to su različite vrste prepreka. Na visini od 4,6 metara će biti postavljene prepreke namenjene odraslima.Etaži imaju po sedam prepreka, a duž parka su stajne tačke, koje označavaju kraj jedne i početak nove prepreke. Važno je reći da će sve vreme, dok deca borave u avantura parku, tu biti prisutna obučena lica, zbog pomoći, a pre svega bezbednosti mališana”.

Stjelja naglašava da su svi avantura parkovi u Srbiji manje-više slični, a raspored prepreka zavisi od rasporeda drveća na označenom prostoru i tu se uglavnom ogledaju razlike. Tako je svaki, ustvari, originalan, jer se projekti  prilagodjavaju konfiguraciji i izgledu terena.

” Jedinstven sadržaj avantura parkova, vrlo popularnih medju mladima i decom, u Leskovcu će zaokružiti bogatu ponudu koju ima Sportsko-rekreativni centar ”Dubočica”. Nadamo se, da će pored sportskih terena, bazena, dečjeg igrališta, teretane, terena na pesku, kao i nedavno završenog trambolina parka, avantura park još više popularisati sport medju decom  i oživeti ovaj deo grada.Naš je cilj da najmladjima pošaljemo poruku da je važno živeti zdravo i da je svakodnevna fizička aktivnosti, najbolji recept za mentalno i fizičko zdravlje, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Vrednost radova je sedam miliona dinara, a posao bi trebalo da bude završen za 15 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zeljko
Zeljko
4 godine pre

I ona je pri kraju zavrsnica, za ruke.Trenira za taj Vas avantura park!?!

Glupost nad glupostima
Glupost nad glupostima
4 godine pre

Nemam reči.

Евдокија
Евдокија
4 godine pre

Još jedna glupost u nizu.

DZONI VAJSMILER
DZONI VAJSMILER
4 godine pre

Ja Tarzan a ti Džejn lele dunje ranke.