Automobilom iz Sofije vozili municiju na Vlasinsko jezero

STREZIMIROVCE-SURDULICA

Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Strezimirovci 3. avgusta 2019. godine u prepodnevnim časovima otkrili automobil pun bojeve municije.
Municija je otkrivena u automobilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru, navodi Uprava Carine.

Reč je o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu.


Detaljnim pregledom BMW-a H5 kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi 32 bojeva metka marke ”Magtech” kalibra 9mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ”Luger 9mm”.
Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila, u kome je ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i 2 para neprijavljenih registarskih oznaka, navodi Uprava carine.

Mladić koji je upravljao automobilom potvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca.
Kako je reč o naoružanju, sva otkrivena municija predata je policiji u dalju nadležnost.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jelena
Jelena
4 godine pre

Bravo za policiju na granicnom prelazu!