Autobuske karte do Niša i do 705 dinara u jednom pravcu

Foto: Ilustracija

LESKOVAC-NIS

Svakodnevna poskupljenja kojima svedočimo mesecima unazad nisu zaobišla ni autobuski prevoz, pa se tako cene karata od Leskovca do Niša uglavnom kreću između 550 i 680 dinara (zavisno od prevoznika i zavisno od toga da li autobus ide auto-putem ili sporednim), a cena karte u jednom pravcu ide čak i do 705 dinara (Niš ekspres, sporednim putem). Nikada skuplje, utisak je mnogih.

Trend stalnog poskupljenja autobuskih karata počeo je sa početkom radova na železničkoj pruzi od Leskovca do Niša i privremenim ukidanjem železničkog prevoza, a mnogi naši sugrađani misle da su autobuski prevoznici upravo tada videli svoju šansu za dobru zaradu jer je većina ljudi koristila upravo železnički prevoz tj. voz, a pogotovo studenti. Od septembra 2021. godine i početka rekonstrukcije pruge cene autobuskog prevoza su u stalnom porastu što ljude koji zbog raznih obaveza moraju često do Niša (studiranje, posao) izlaže dodatnim, velikim troškovima. Ako uzmemo u obzir da je razdaljina između dva grada manja od 50 kilometara, nije teško doći do zaključka da su cene poprilično visoke (cene u uvodnom delu teksta izražene bez studentskog popusta).

,,Razumljivo je da cene autobuskog prevoza moraju da skoče posle stalnih poskupljenja goriva, ali plaćati preko 600 dinara ili čak i 700 u jednom pravcu do Niša koji je svega 45 kilometara od Leskovca je zaista mnogo, postavlja se pitanje da li ćemo do kraja godine morati da izdvajamo možda čak i po 1000 dinara do Niša u jednom pravcu?”pita se naš sagovornik Mihajlo. Većina Leskovčana se slaže da je voz bolje i jeftinije rešenje, međutim, oni koji moraju češće do Niša moraće do juna ove godine (za jun najavljen završetak radova na pruzi) da koriste alternativna rešenja među kojima je i autobuski prevoz. Ostaje da se vidi da li po trenutnim cenama ili možda i još većim. Nova poskupljenja nisu isključena

Djordje Stamenkobic

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare