Autobus pun zlatnog nakita

MERDARE-KURŠUMLIJA

Carinici su u saradnji sa policijom na administrativnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita u jednom autobusu, saopšteno je danas.

Prekršaj je otkriven u autobusu kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Priština-Nemačka pre dva dana.

Kada su se putnici na pitanje službenika izjasnili da nemaju ništa da prijave sem ličnih stvari, usledio je pregled prtljaga.

Tokom pregleda je u torbama 23-godišnjeg putnika albanske nacionalnosti, koji se ka Nemačkoj uputio sa suprugom, pronađena jedna kutija sa zlatnim nakitom koji prethodno nije prijavljen.

Potom je usledio pregled unutrašnjosti autobusa, kada je ispod sedišta koje je koristio isti putnik pronađeno još dve kutije pune zlatnog nakita.

Nakit je bio spakovan u tri kutije ukupne težine preko 260 grama, a u kojima se našlo prstenje, ogrlice, narukvice, minđuše, kao i 8 dukata. Procenjena vrednost neprijavljenog zlata iznosi gotovo 600.000 dinara.

Kako se radi o putniku sa prebivalištem u Nemačkoj, kod nadležnog Prekršajnog suda u Prokuplju sproveden je hitan postupak čiji je ishod novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljene robe.

Podsećamo putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita – dužni ste da ga prijavite. Veoma je važno da to učinite, jer carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, pa se lako možete naći u prekršaju. Zato je najsigurnije da prijavite sav nakit koje nosite sa sobom, umesto da se izlažete riziku da vam on bude privremeno ili trajno oduzet, navodi Uprava carine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare