Arsić:Žao mi je što nismo mogli da pomognemo

MEDVEDJA

Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić rekao je danas JUGpressu da mu je strašno žao što su vremenske prilike i okolnosti bile takve da pomoć nije mogla ranije da stigne u Marovac u petak uveče, kada je porodica Milojke Perović zvala zato što je njoj bilo loše.

“Do mene je ta informacija stigla oko sedam sati uveče, da su ljudi tražili pomoć. Ja sam odmah zvao direktora Javnog preduzeća “Obnova” I naredio mu da pošalje mašine tamo.  On je pokušao da dobije telefonom vozača velikog skipa, koji jedino  može da očisti taj  put za Marovac. Skip je radio prema Borovcu,  prema vojnoj bazi. Čim se spustio čovek sa tog pravca, drugi vozač je uzeo skip i krenuo prema Marovcu.

 

Sa porodicom, koja je poterala ženu, sreli su se negde kod Samokova, iznad Ravne Banje.

Kompletna medicinska ekipa iz Doma zdravlja je bila  iza “skipa” I oni su  dalje preuzeli pacijentkinju”, kaže Arsić.

On je dodao I da mu je “kao čoveku i lekaru strašno teško” što   se ugasio jedan  ljudski život .

“Mogu da kažem da smo učinili sve što smo mogli da joj pomognemo u takvim uslovima, kada je sve bilo zavejano I pod smetovima. Žao mi je što nismo uspeli da joj pomognemo” , kaže Arsić.

Dodao je I da mu je vozać “skipa” preno da je porodica “bila veoma zahvalna” što su počeli da čiste put I da mu “nije jasno ko sad tvrdi da ga (Arsića) oni okrivljuju za bilo šta.

On je  rekao I da se danas nije javio na pozive novinara  JUGpressa jer ih “nije čuo”.

“Bio sam, stalno na terenu I video sam poruku ali sam mislio, javiću se kasnije. Bila je i jedna novinarska ekipa, često se prekidao signal”, kaže Arsić koji je I komandant Štaba za vanredne situacije u opštini Medvedja.

U ovom štabu kažu da im se danas javio i Zoran Đušić kome su pomogli da izadje iz svoje zavejane vikendice iznad sela Tulara.

On je , zajedno sa svojom porodicom otputovao za Beograd a ljudima iz Štaba za vanredne situacije se, prenose nem, zahvalio na pomoći u kritičnim trenucima.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare