Arsić vozio (i slupao) opštinski automobil bez putnog naloga!

MEDVEDJA

Predsednik opštine Medvedja nebojša Arsić je automobil opštine marke „Škoda Karoq“ u subotu , 9. Marta tekuće godine, kada je imao udes na putu Leskovac-Niš, vozio bez putnog naloga.

Iako je  u svom zahtevu tražio i putni nalog za ovaj datum, predsednik odbora Dveri u Medvedji Rade Kulić je od osobe zadužene za postupanje po ovakvvim zahtevima u ovoj opštini dobio  samo pozivno pismo za sastanak u Niškoj eparhiji.

„U vezi dostave informacije koja se odnosi na kopiju putnog naloga kao izveštaj o obavljenom putovanju na dan putovanja kad se desio udes dostavljamo Poziv Upravnog odbora pravoslavne eparhije niške, br. 168-E/9 od 20. februara 2019. godine“, navodi se u odgovoru u koji je novinar JUGpressa imao uvid.

Kulić je tražio  sledeću dokumentaciju: kopiju policijskog zapisnika o udesu automobila Škoda Karoq kojim je upravljao predsednik opštine dr Arsić na dan udesa 9. mart. 2019. godine,kopiju putnog naloga kao izveštaj o obavljenom putovanju na dan putovanja kad se desio udes,kopiju predaje vozila u odgovarajućem servisu, procenu štete,  ako postoji, kopiju polise kasko osiguranja, račun za popravku ovlašćenog automobila i kopiju računa kupljenog auta Škode Karoq.

Od sve tražene dokumentacije , na osnovu Zakonba o slobodnom pristupu informacijama od javnog zbnačaja, Kuliću su dostavljeni samo poziv i račun za kupovinu automobila.

Iako je zahtev za dostavu kopije kao izveštaja o obavljenom putovanju na dan putovanja kada se dogodio udes „usvojen“ taj nalog nije dostavljen.

U odgovoru se navodi da se „odbija“ zahtev Radeta Kulića „za pristup informacijama od javnog značaja u delu koji se odnosi na: dostavu kopije policijskog zapisnika o udesu automobila Škoda Karaq kojom je upravljao predsednik opštine Nebojša Arsić na dan saobraćajne nezgode 09.03.2019. godine, dostavu kopije predaje vozila odgovarajućem servisu, dostavu procene štete ako postoji, dostavu kopije polise kasko osiguranja, dostavu kopije računa za popravku oštećenog automobila jer organ vlasti ne poseduje tražene informacije, kao neosnovan“.

Sve ovo je napisalo „ovlašćeno lice za informacije od javnog značaja Miroslav Stanković“.

Rečeni Stanković je, kažu, završio Pravni fakultet.

Nekoliko pravnika, koje smo konsultovali radi razjašnjenja, začudjeno je tvrdnjom Stankovića da opštinska uprava „ne poseduje“ traženu dokumentaciju za automobil koji je u vlasništvu opštine.

Kako nam je objašnjeno, zapisnik policije ne moraju da daju, po proceduri on se traži od MUP-a.

Ali, kažu, po zakonu  dokument o predaji vozila odgovarajućem servisu,  proceni štete , polisu kasko osiguranja, račun za popravku oštećenog automobila

 u vlasništvu opštine, moraju da imaju i dostave kopije tražiocu informacija od javnog značaja.

Obrazloženje da „organ vlasti ne poseduje tražene informacije“ je, kažu pravnici, dokaz da nadležni organi u opštini Medvedja i njihovo postupanje i  način trošenja novca gradjana mora da bude  detaljno proveren .

Naročito da li je u skladu sa zakonima Srbije.

Predsedsnik opštine Medvedja Nebojša Arsić, nekada kadar G17plus a sada SNS-a , je izbegao da odgovori na ova pitanje , postavio mu ih je  jedan od odbornika, i na poslednjoj sednici Skupštine opštine.

Kuriozitet je i da Arsić u svom kabinetu na raspolaganju ima tri vozača ali često opštinska kola vozi sam, koristi ih i van radnog vremena, vikendom i slično. U ovom slučaju, kada ih je oštetio , i bez putnog naloga.

9
Ostavite komentar

avatar
6 Tema komentara
3 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
6 Autor komentara
TokiDudaValentinaMilaBokica Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Duda
Gost
Duda

Nagradno pitanje:Da li neko zna preko koje agencije je Arsić bio na Svetoj gori?

Toki
Gost
Toki

Lebanska agencija.LEBANE

Valentina
Gost
Valentina

Nebojsa Arsic i dalje u svom maniru,cuti,pravi se lud,ne daje nikakva objasnjenja narodu koji ga je birao i doveo na tu funkciju.On i dalje ne pokusava da objasni sta se desilo sa tim dzipom i ko ce tu stetu da plati vec ide covek malo do Hilandara,malo do Bg,provodi se covek sa nasim parama…Blizi ti se kraj Arsicu,Medvedja goreg predsednika nije imala nikada!

Toki
Gost
Toki

Školski primer “Zloupotreba službenog položaja” Oštećen bu
džet opštine za 20.000 evra,za iznos koliko je plaćeno vozilo.Gradjani Medvedje,traže informaciju ko će platiti ovu štetu,obzirom da Arsić planira da proda vozilo u delove.Pozivam policiju da radi svoj posao profesionalno i preduzme mere iz svoje nadležnosti,predvidjene Zakonom.Takodje, pozivam odbornike da se ovo pitanje stavi na dnevni red naredne skupštine,obaveste gradjani o svim detaljima. Ovo iz razloga što Arsićev ZULUM i BAHATO ponašanje nikako da prestane.

Mila
Gost
Mila

A što bi prestalo? Vlast je slatka. Odbornici treba da mu postave pitanje i ko mu je platio odlazak na Svetoj gori sa svojim sinom. O svom trošku nije ispao 100%

Mila
Gost
Mila

Šta ste se nakačili na čoveka. Može mu se. On je predCednik i može da radi šta hoće. I da otvara peletare i da slupa džip i da radi na crno sve može kada ima podršku. Ali dodje nekad i djavo po svoje. Pusti te niz vodu. E tad si obrao bostan. Sve se naplati, ako ne od vlasti onda od boga.

Gladne oči
Gost
Gladne oči

Sirotinjo i bogu si teška, a tek naprednjacima !!!

isto i u leskovac
Gost
isto i u leskovac

To rade i direktori Leskovackih komunalnih preduzeca.

Bokica
Gost
Bokica

Svi direktori u Leskovac od kulturnih ustanova do komunalnih preduzeca se vozikaju kolima kao da su njihova. Ko placa gorivo?