Aptiv zapošljava do kraja godine još 700 radnika, iz budžeta Srbije dobio još 7,5 miliona evra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Na osnovu primarnog ugovora koji je grad Leskovac potpisao sa britanskim proizvođačem delova za autoindustriju, Aptiv je bio u obavezi da u svom proizvodnom centru zaposli 2000 radnika, objavljeno je na sajtu grada gde se navodi i je “očekivani uspeh, stručni i vredni radnici i odlični uslovi poslovanja, doprineli su odluci rukovodstva da se taj broj značajno poveća, pa danas Aptiv broji 3500 zaposlenih, a kako je danas najavljeno, do kraja decembra tekuće godine biće zapošljeno još 700 ljudi”.

U ovoj zvaničnoj objavi, međutim , prećutan je jedan značajan “detaljčić” , Kompanija Aptiv, koja radi u Zelenoj zoni u Leskovcu, u prošloj godini je dobila ugovor za 7,5 miliona evra subvencija iz budžeta Srbije za upošljavanje novih 2.000 radnika.

Iz kabineta gradonačelnika pak ova nova upošljavanja u Aptivu objašnjavaju time da je “Grad Leskovac četvorostruki nosilac BFC sertifikata i da je odličan saveznik svim privrednim subjektima koji doprinose poboljšanju privrednog ambijenta i zato lokalna samouprava stoji na raspolaganju svim stranim i domaćim investitorima”.

Pišu i da je ” Aptiv izuzetno oziljan investitor koji je do sada u svoj proizvodni pogon uložio 25 miliona evra. Ova britanska kompanija, koja važi za jednog od najboljih poslodavaca, je otvaranjem fabrike pokrenula Zelenu zonu, značajno smanjila nezaposlenost i poboljšala poslovnu klimu u Leskovcu”, objavljeno je na sajtu grada gde piše i da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas održao sastanak sa predstavnicima kompanije Aptiv pakard Markom Masanom i Luisom Pereirom Figueriedom, i Igorom Lončarevićem, savetnikom predsednika Republike Srbije za direktna ulaganja.

“Cilj sastanka je unapređenje poslovanja ove uspešne kompanije, proširenje poslovanja i sledstveno zapošljavanje još većeg broja radnika”, nvaodi s eu objavi.

Sem 7,5 miliona evra, što je najnovija donacija iz budžeta Srbije ovoj fabrici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju prošle gdoien u januaru rekao da je “država uložila u izgradnju fabrike 7,5 miliona evra” i da je “država platiti 68 miliona dinara za dovođenje gasovoda do te fabrike, kao i za priključke EPS-a i EMS-a 45 miliona dinara”.

I to nije sve , “grad Leskovac je ovde uložio 152 miliona dinara u infrastrukturu i 124 miliona u zemljište koje je dato na korišćenje Aptivu”.

Prema gruboj računici ispada da su gradjani Srbije i Leskovca zapravo, sve platili od svojih poreza .

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Putnik namernik
Putnik namernik
3 godine pre

Prolazih danas kroz Pukovac. Kolko znam naselje Pukovac pripada doljevačkoj opštini, tj niškom okrugu. Preko glavne ulice je veliki transparent na kome se ljudi pozivaju da se jave za posao u Aptivu. Ne razumem zašto takvih transparenta nema u Leskovcu ili naseljima u leskovačkom ataru. Koliko znam Aptiv je fabrika kojoj je grad Leskovac ustupio zemljište i infrastrukturu. Verujem i da je u Leskovcu, tj Jablaničkom okrugu veći procenat nezaposlenih nego u nišavskom okugu. Takođe ne vidog u nekom naselju u Jablaničkom okrugu pozive za rad u niškim fabrikama „Džonson-elektrika“, „IMI-ja“ , „Leonija“ i „Cumtobela“.

dajte spisak radnika
dajte spisak radnika
3 godine pre

Platili su svi gradjani Srbije, a sad dajte spisak iz stranackih SNS prostorija za zaposljavanje u Aptiv, kojim ucenjujete glasace, aktiviste, roditelje, omladinu, funkcinere, za njihovu decu.