Antić: Ne sme biti opuštanja

VRANJE

Povodom pojave nove varijante korona virusa u našoj zemlji i povećanog broja novozaraženih u Vranju, direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić je izjavila da niko nije ukinuo epidemijske mere i da ne sme biti opuštanja.

“Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je delta varijanta korona virusa otkrivena u Srbiji kod dva državljanina naše zemlje.

Upozorenje je da niko nije ukinuo mere, a svi se ponašamo kao da jeste. Nošenje maski u zatvorenom prostoru i držanje distance je i dalje obavezno.

Virus će svakako naći nevakcinisane, i dalje je primarna vakcinacija, kako bi se sprečio prenos i cirkulacija virusa.

Naša država je obezbedila sve što je potrebno: nove bolnice, opremu, vakcine, punktove za sprovođenje imunizacije. Naš zdravstveni sistem pokazao je neverovatnu snagu i sposobnost da se transformiše i prati promene u organizaciji brzo, onako kako je borba protiv virusa korone zahtevala i ne smemo da posustanemo sada i da dozvolimo da se virus vrati. 

Ne smemo da dozvolimo talas zaražavanja kakav smo imali prošle godine u ovo vreme, s obzirom na to da postoji opasnost od novog delta soja virusa koji je virulentniji i opasniji i zato još ozbiljnije moramo da pristupimo imunizaciji”, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljljana Antić.

Ona je pozvala sve one koji se nisu vakcinisali da to učine, kako ne bi ugrozili sve pozitivne rezultate koji su do sada postignuti u borbi protiv kovida-19”.

Vranju je do sada dato 68.548 prve i druge doze vakcina – Sinofarm. Pfizer, Sputnjik V i AstraZeneka.

Prvom dozom vakcinisan je 27. 291 građanin Srbije, 10. 390 građana Severne Makedonije i pet osoba iz Bosne i Hercegovine.

Drugu dozu je dobilo 26. 678 iz Srbije, 4. 190 iz Severne Makedonije i pet iz Bosne i Hercegovine.

Najviše građana je primilo kinesku, njih 45. 086, Pfizer 16. 279, rusku 6. 251, a najmanje AstraZeneku, nešto više od 930 doza.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare