ANTIĆ: ISPITAĆEMO SVE

 

VRANJE

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić  danas je održao hitan sastanak sa predstavnicima nadležnih službi, a povodom obustave radova na izgradnji  Pozorišta ,,Bora Stanković“.

Zaključeno je da nema razloga za paniku tim pre što je zdravstveno stanje radnika  JP,,Vodovod“ sada stabilno, ali  da će grad Vranje, kao investitor, preduzeti  sve neophodne aktivnosti na  utvrđivanju činjeničnog stanja, navodi se u saopštenju

Prva mera biće upućivanje radnika na zdravstveni pregled, koji će u ponedeljak biti obavljen na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, kako bi se na  osnovu biohemijskih  analiza utvrdio uzrok  tegoba.

Takođe,  od Instituta ,,Vinča“ biće zatraženo da obavi uzorkovanje betona i dostavi izveštaj o tome  koji je materijal korišćen za premazivanje. I  od ostalih referentnih ustanova  biće zatraženo mišljenje kada je u pitanju merenje kvaliteta vazduha i ispitivanja radne sredine.

,,Nećemo ništa prepustiti slučaju i dozvoliti da zdravlje ljudi bude ugroženo. Konsultovaćemo sve referentne ustanove i ispitati kompletnu dokumentaciju iz prve faze radova. Ne želimo da nagađamo koji su uzroci jer to nije način za rešavanje problema. Tek kad utvrdimo sve činjenice preduzećemo adekvatne mere“, rekao je Antić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare