Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ-PROKUPLJE

Od 01.oktobra do 30.novembra 2018.godine Republički zavod za statistiku sprovešće Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava.
Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici između dva popisa poljoprivrede i predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede.
Anketom će biti obuhvaćeno 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije i prikupiće se podaci o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, stočnom fondu, poljoprivrednoj mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i dr.
Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.
Pored toga ovi podaci biće osnova za ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava od čega zavisi kvalitet podataka o poljoprivrednoj proizvodnji.
U Jablaničkom okrugu biće anketirano 4.958 poljoprivrednih gazdinstava. Anketari podatke unose direktno u elektronski Upitnik na laptopu.
Uspeh ovog istraživanja u najvećoj meri zavisi od aktivnog učešća srpskih poljoprivrednika, tačnosti i potpunosti njihovih odgovora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare