Angelina Stojanović, učenica Oxford school-a plasirala se na evropsko takmičenje iz engleskog jezika

LESKOVAC

Hippo internacionalna Olimpijada iz engleskog jezika je najveće svetsko takmičenje koje povezuje 65 zemalja iz celog sveta, a ove godine je ušlo u svoju 12. sezonu. Škola stranih jezika Oxford School je ove godine uzela učešća u ovom takmičenju i postigla zapažene rezultate. Nakon preliminarna runda koja je održana u prostorijama škole, usledilo je državno finale za koje se plasiralo četiri. Najbolji rezultat postigla je učenica šestog razreda Angelina Stojanović koja se plasirala na evropsko finale koje će se održati u Veneciji u Italiji od 21.-23.5.2024. godine.

„U poslednje dve godine na svim testovima i diktatima koje smo radili, Angelina je redovno dobijala peticu bez greške”, kaže njena nastavnica Jelena Spasić. “Redovno radi domaći, učestvuje u svim projektima koje radimo, a engleski razume i govori odlično. Jako smo ponosni na nju i na njen uspeh i želimo joj puno uspeha u Italiji.”

Hippo internacionalna olimpijada iz engleskog jezika odvija se u više faza, a ove godine se oko 5000 dece iz Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, prijavilo i učestvovalo. Na takmičenju je prošle godine bilo je oko 84.000 takmičara iz čak 65 zemalja. Iz Oxford School poručuju da je, uzevši u obzir ukupan broj takmičara, ogroman je uspsh i plasman na državno takmičenja, što je u stvari druga runda takmičenja, dok je kvalifikacija za evropsko takmičenje treći krug takmičenja. Ovaj uspeh, kažu, Angelinu Stojanović, pozicionira u 10 posto najboljih takmičara iz engleskog jezika u Srbiji. Dalje, uspeh Angleine je još i veći kada se uzme u obzir da znanje koje se traži predstavlja opšte poznavanje jezika, zbog čega ne postoji posebna priprema. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare