Angažovanje osoba sa invaliditetom u JKP“Naissus“ Niš

NIŠ

Javno preduzeće “Naissus” Niš uposliće 13 osoba sa invaliditetom preko javnih radova koje će obavljati odgovarajuće poslove naredna 4 meseca. Ugovor o  angažovanju potpisali su sa  Goranom Milosavljevićem, v.d. direktorom ovog preduzeća. Osobe sa invaliditetom su angažovane na osnovu javnog konkursa za  organizovano sprovođenje javnih radova u 2021. godini, a na ovaj način je ostvarena saradnja između Nacionalne službe za zapošljavanje, Grada Niša i JKP “Naissus“.

                    ”Kao društveno odgovorno preduzeće, mi smo se  aktivirali i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a uz podršku grada Niša i republike Srbije, koji pružaju maksimalni  doprinos u smanjenju nezaposlenosti, mi smo kroz ovaj program uzeli 13 lica na ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, a radiće kao referenti  u skladu sa njihovom školskom spremom”, kazao je Goran Milosavljević

                    Javni radovi na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom, koje su prijavljene na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Niš, realizuju se u cilju očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, odnosno radno-socijalne integracije osoba sa invaliditetom na tržištu rada, kao i ostvarivanja određenog društvenog interesa.

                  Aleksandra Barton koja je dobila šansu preko ovog programa kaže da je ovo primer dobre prakse,  ali i da osobe sa invaliditetom mnogo teže dolaze do zaposlenja.

                  ”Ovo je veoma dobar program jer pruža mogućnost da osobe sa

invaliditetom budu prihvaćene u radnim kolektivima i da mogu da se radno angažuju. ,, –  rekla je Aleksandra Barton

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ex faca
Ex faca
2 godine pre

Akcija za pohvalu samo jel će prvenstvo imati oni čija je porodica kapilarni glasač, ili po Božjoj pravdi?