Andrej Mančenkov novi direktor Rusko-srpskog humanitarnog centra

NIŠ

 Andrej Mančenkov, dosadašnji zamenik načelnika Nacionalnog centra za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, novi je kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

    Novi kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu predstavljen je danas na prijemu kod zamenika gradonačelnika Niša  Miloša Banđura u Gradskoj kući. Sastanku je prisustvovao i načelnik Departmana za međunarodnu saradnju ruskog Ministarstva za vanredne situacije Vladimir Salavjov. 

  Mančenkov je istakao da postoji čvrsta uverenost sa  ruske strane u dalji uspešan rad Rusko-srpskog humanitarnog centra i u uvođenje novih elemenata i načina u radu centra kako u Nišu, tako i u Srbiji ali i čitavog Balkanskog regiona.

   “Na mom predstavljanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu i ambasadi Ruske Federacije videlo se pozitivno raspoloženje. Bilo je mnogo komplimenata za sve što je centar uradio do sada”, izjavio je Mančenkov.

Vladimir Salavjov je ovom prilikom kazao da se Rusko-srspki humanitarni centar razlikuje od mnogih ministarstava i ustanova upravo po tome što se bavi spasavanjem i bezbednošću ljudi bez obzira na političke poglede i boju kože.

                          “Smatramo da centar ima veliku perspektivu u budućnosti jer je njegov osnovni cilj da spasava i štiti ljude, ne samo na području grada Niša već svuda gde je to potrebno”, izjavio je Salavjov.

                            Salavjov je dodao da, bez obzira na to što se Mančenkov ovde nalazi tek mesec dana, on je učestvovao aktivno u vanrednoj situaciji koja je bila nedavno.

                           “U junu smo imali vežbu oko organizacije i interakcije svih spasilačkih elemenata  i sprovođenju istih operacija, a samo par meseci nakon vežbe imali smo priliku da isprobamo, da učestvujemo, u pravoj operativnoj situaciji koja se desila nadomak Niša”, kazao je Salavjov.

                          Ono što je interesantno, dodao je Salavjov, njegovo zvanično predstavljanje u Nišu dogodilo se na dan. 7.novembra, kada su Amerikanci bombardovali rusku kolonu pre 75 godina koja je ovde došla kako bi pomogla oslobađanju Jugoslavije od nemačkog okupatora.

                          “To je tragičan, ali svečani dan. Tragičan jer je tada poginulo i bilo je ranjeno na desetine sovjetskih vojnika, a svečani je jer su svi oni poginuli kako bi oslobodili ovu teritoriju od okupatora”, kazao je Salavjov.

                            Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bandjur na skupu je kazao da je grad Niš i do sada imao “jako dobru” saradnju sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom i dodao da je grad spreman da centru pruži logističku i svaku drugu vrstu pomoći koja je u skladu sa zakonom.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x