Anđela Stefanović je učenik generacije, a Mihajlo Nikolić sportista generacije

VLASOTINCE

Rukovodstvo i nastavnici Osnovne škole „8. oktobar“ su se na Vidovdan, 28. juna oprostili od još jedne generacije osmaka. Vidovdanska svečanost povodom završetka još jedne školske godine je zbog opšte epidemiolške situacije priređena u dvorištu škole, što je samo još više doprinelo lepoj i toploj atmosferi. Škola „8. oktobar“ se rastala sa još jednom sjajnom generacijom osmaka. Oni su spremno iz ove škole izašli na krilima znanja i lepog vaspitanja i krenuli su ka novoj etapi svog života.

Male maturante, njihove nastavnike i roditelje najpre je pozdravila Svetlana Kocić, direktorka škole. Ona je ovom prilikom razrednim starešinama čestitala što su na put izveli 124 đaka ove škole, i što su im pored svestranog znanja utkali lepo vaspitanje samo kao nadogradnju svega onoga što su iz porodice poneli.

Najlepši trenutak svečanosti svakako je bio uručivanje prestižnog priznanja Učenik generacije, koje je ove godine dodeljeno Anđeli Stefanović, učenici 8/2 razreda.

Nastavnica geografije Marina Krstić je kao Anđelin razredni starešina ovu devojčicu opisala kao svestranu, ozbiljnu, odgovornu, marljivu i vrednu učenicu.

  • Pamtiću dugo ovu generaciju đaka koja je po svemu bila posebna. To su pametna, lepo vaspitana deca sa dušama ispunjenim dobrotom. Kada je trebalo izabrati najboljeg među njima bilo nam je u isto vreme i lako i teško. Na osnovu svih postignutih rezultata Anđela Stefanović se ipak izdvojila. Svestrana je, sve stiže i sve postiže. Iza nje su uspešna takmičenja iz biologije, hemije, fizike, srpskog i engleskog jezika. Ali, najbolje rezultate je postizala na takmičenjima iz matematike. Paraleno je sa osnovnom završila i nižu muzičku školu. Član je Učeničkog parlamenta i aktivno je učestvovala u mnogim vannastavnim aktivnostima, kulturnim manifestacijama i humanitarnim akcijama. Za njen uspeh zaslužna je porodica koja je u svemu prati i podržava, njena učiteljica i predmetni nastavnici – istakla je Marina Krstić.

Anđela Stefanović je kao predstavnik Učeničkog parlamenta bila i član Školskog odbora, što takođe govori o njenoj svestranosti. Ova talentovana i skromna devojčica samo nastavlja porodičnu tradiciju Đaka generacije, kao što je to bila njena mama Danijela i brat Stefan, koji sa ponosom ističu da su takođe bili učenici OŠ „8. oktobar“. Svima njima vetar u leđa je svakako otac Aleksandar.

Za sportistu generacije 2019/2020. godine je izabran Mihajlo Nikolić, učenik 8/5 razreda, čiji je razredni starešina Bojan Cenić.

Za učenika i sportistu generacije škola je pored knjiga, pripremila unikatne diplome u kožnom povezu, zlatnik za Učenika generacije i srebrnjak za Sportistu generacije.

Ovi darovi podsećaće najbolje đake u godinama koje dolaze na prva stečena školska znanja, na školu od koje je sve krenulo i iz koje su se upitili ka svetu odrastanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare