AMERIKA ,BRITANIJA i TURSKA TAJNO POSLUJU SA ISLAMSKOM DRŽAVOM?

BERLIN

(Vesti)

Nekoliko članica NATO uključene su u ilegalnu trgovinu naftom od koje se finansira Islamska država, pišu nemački mediji, a prenosi “Sputnjik”.

Ilegalna trgovina naftom je glavno sredstvo finansiranja islamskih ekstremista

Članice NATO, Turska, SAD i Velika Britanija tolerišu trgovinu naftom Islamske države, piše DWN.

Kako se navodi, bliski saveznici SAD-a i Velike Britanije tajno finansiraju Islamsku državu. Regionalna vlada Kurdistana na severu Iraka i turska Vojna obaveštajna služba podržavaju krijumčarenje nafte i snabdevaju ID oružjem i drugom opremom.

Krijumčarenje nafte jedno je od glavnih izvora finansija Islamske države, a ID kontroliše oko 60 odsto sirijske naftne proizvodnje i sedam glavnih naftnih polja u Iraku.

Kako se navodi, uz pomoć kurdske vlade i Turske, ID ostvaruje profit od oko 3 miliona dolara za dan.

Međutim, turski i kurdski zvaničnici odbijaju ovakve tvrdnje i poriču povezanost sa aktivnostima ID. Obe vlade su navele da su preduzele mere za zaustavljanje krijumčarenja nafte uz podršku britanskih i američkih vlasti.

Kako se navodi, novinar Nafiz Ahmed dobio je, navodno, podatke koji dokazuju da Regionalna vlada Kurdistana toleriše krijumčarenje, što radi i Turska, kao i SAD koji u tišini posmatra ove aktivnosti.

” Amerikanci znaju šta se događa. Ali i Erdogan i Obama imaju dobre odnose jedan s drugim. Erdogan radi šta želi, a SAD sa tim mora da se saglasi”, naveli su zvaničnici.

Čak se navodi i da je Britanija umešana u “biznis sa islamistima“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare