Američki ambasador u poseti gradskoj kući

NIŠ

Ovo je moja prva poseta Nišu i ovaj grad  je veoma značajan za savremenu Srbiju ali i za budućnost Srbije,  grad koji ima bogatu istoriju koja je dobra polazna tačka za njegov dalji razvoj, kazao je ambasador SAD-a Kristofer Hil koji je juče posle posete Specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici bio gost i zamenice gradonačelnice Niša Dušice Davidović u Gradskoj kući. Ona se zahvalila ambasadoru Hilu na poseti i najavila njegov novi dolazak budući da će uskoro u gradu realizovati još jedan projekat iz donacije Evropske komande američke vojske uz podršku ambasade SAD-ea.

 „Veoma je ljubazno od strane zamenice gradonačelnice što je spomenula neke projekte na kojima smo zajednički radili i posebno želim  da istaknem doprinos Evropske komande američke vojske  koja je pomogla da se ovi projekti realizuju. Istakao bih i našu opredeljenost da se ova saradnja nastavi i u budućnosrt“, kazao je Hil.

                         Hil je dodao da budućnost neće biti ista kao prošlost.

                       „ Ne bih rekao da će se ovde roditi još neki rimski car, ali Srbiju očekuje budućnost u EU i to je njen cilj i verujem da će ga ona stići“, rekao je Hil.

                    On je kazao da, iako put (u EU) izgleda duži nego što se čini i nego što se očekuje, ali  iz toga treba da crpimo inspiraciju i snagu da njime nastavimo, jer je rezultat na kraju tog puta nešto što je vredno truda.

                       Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović se zahvalila ambasadoru Hilu na poseti ali i na tome da što je izabrao Niš za jedan od prvih gradova koje je posetio.  

                     „ Veliko hvala vašoj ekselencijo što je među prvim gradovima koje ste posetili u Srbiji Niš. Veliko je zadovoljstvo da možemo da vam se zahvalimo  jer ste nam raznim projektima pomogli da naš grad izgleda lepše i kvalitetnije, a  pomogli ste i institucijama kojima je pomoć bila najpotrebnija. U prvom planu su bile zdravstvene i institucije socijalne zaštite“, istakla je Davidović.

                     Davidović je najavila i novu donaciju.

                    „Jedna  velika investicija iz američke ambasade upravo sada  dolazi u naš Centar Mara  u koji ste uložili 600.000 dolara. Biće nam čast da vas i na otvaranju ugostimo kako bi ste videli u šta je taj novac uložen, a uložili ste u humanost, u decu sa smetnjama u razvoju i njihov život ćete učiniti kvalitetnijim na taj način“, kazala je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

                      Američki ambasador danas je posetio Svrljig, Gornju Toponicu i Niš i obišo tri projekta koja su sprovedena uz finansijsku podršku Programa humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM).                   Zahvaljujući tom programu obnovljena je srednja škola “Dušan Trivunac Dragoš” i stacionar Specijalne bolnice za pčsihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici, dok je Klinika za kardiohirurgiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra dobila novu opremu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare