Ambulanta u Duvaništu ostaje u Kovid sistemu

NIŠ

Mada je juče najavljeno da će ambulanta u Duvaništu od petka biti punkt za vakcinaciju odluka je sinoć promenjena i ona ostaje u kovid sistemu. Do promene odluke došlo je zbog povećanog broja pregleda, kaže sirektor Doma zdravlja u Nišu dr Milorad Jerkan.

“Odluku da kovid ambulanta u Duvaništu od petka bude punkt za vakcinaciju doneli smo kada smo imali do 600 pregleda. Kada je juče taj broj porastao na 1300 odlučili smo da povučemo ovu odluku tako da ova ambulanta i dalje ostane u kovid sistemu jer je to najbolje rešenje za naše pacijente”, kaže dr Milorad Jerkan.

                    Ukoliko bi pacijenti koji se pregledaju u ovoj ambulanti bili prebačeni u Dom zdravlja vreme čekanja na pregled bi se produžilo, a mi ne želimo da ljudi sa temperaturom čekaju po hladnom vremenu, dodao je Jerkan.

                    “Ambulanta u Duvaništu postaće punkt za vakcinaciju onog trenutka kada epidemiološka situacija to bude dozvolila”, dodao je Jerkan.

                   On je naglasio da je povećanja broja pregleda došlo nakon preznika koji su za nama, a očekuje nas još i doček Srpske nove godine.

                      Radno vreme ambulante je i dalje od 7 do 22 sata.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare