Ambiciozni planovi opštine Bojnik na uređenju

BOJNIK

Opština Bojnik na osnovu strategije razvoja u narednih 10 godina planira obimne poslove koji podrazumevaju infrastrukturno i urbanističko uređenje kako samog gradskog jezgra, tako i seoskih sredina posebno, posebno kada je u pitanju putna infrastruktura seoskog područja. Samo gradsko jezgro započelo je sređivanje izgradnjom platoa ispred Hale sportova, a nastavljeno je postavljanjem led rasvete na njemu. Predsednik opštine Nebojša Nenadović kaže da je u toku izrada projekata kako bi se apliciralo kod nadležnih resornih ministarstava ili međunarodnih razvojnih organizacija koje se finansiraju iz pristupnih fondova EU.

„Ali, mi se ne oslanjamo samo na ova sredstva, već domaćinskim poslovanjem želimo i da iz sopstvenih sredstava krenemo i korak dalje u sređivanju centralnog gradskg jezgra kod Hale sportova, kako bi taj prostor nakon uređenja postao prostor za šetnju i relaksaciju. Postoji veliko interesovanje potencijalnih investitora za ulaganja i otvaranje pogona u Agroindustrijskoj zoni u Kosančiću. Razgovori su vođeni sa turskim investitorom, a posebno raduje činjenica da je i jedan svetski renomirani proizvođač iz oblasti autoindustrije zainteresovan za izgradnju pogona u Kosančiću. Lokalna samouprava se oslanja na najveću podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i konačna odluka o investitoru prepuštena je njima. Najbitnije je da će otvaranje pogona u Agroindustrijskoj zoni sprečiti odliv stanovnika, a posebno mladih za koje će biti otvorena nova radna mesta.“

Nenadović očekuje i da će Bojnik ući u turističku mapu Srbije izgradnjom puta preko Radana, i povezivanjem sa opštinama Lebane, Medveđa, Prokuplje i Kuršumlija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare