Ambasador Rusije: Korekcija granica je američki projekat

TIRANA

Ruski ambasador u Tirani Aleksandar Karpusin je za A2 CNN izjavio da mu nije jasno zašto od njega, ruskog predstavnika, traže da komentariše ideju koju, kako kaže “promovišu američki zvaničnici”.

” Kao što možete da se setite, na početku, u avgustu 2018. godine, nacionalni savetnik za bezbednost predsednika Trampa Džon Bolton govorio je o mogućoj realizaciji ovog scenarija, a zatim, početkom marta 2019. godine to ponovio zamenik državnog generalnog sekretara Metju Palmer“, rekao je Karpušin.

“S druge strane, nije postojao niti jedan slučaj da su ruski lideri govorili o korekciji granica u regionu. Rusija u potpunosti podržava tekuće razgovore izmedju Beograda i Prištine. Predsednik Putin je u više navrata naglasio da je naša zemlja spremna da prihvati bilo koje uzajamno obostrano prihvatljivo rešenje koje će obe strane postići kroz dijalog i u skladu sa Rezolucijom 1244 Veća bezbednostiUN-a. Do danas nismo čuli nikakvu zvaničnu izjavu koja bi potvrdila da strane razmatraju promenu granica kao odgovarajuće rešnje situacije “, dodao je on.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x