Ambasador Japana u poseti Nišu, gradu koji Japanci znaju po Piksiju

NIŠ

Ambasador Japana Kacamuto Takahiko posetio je Niš.

„ Sa ambasadorom Japana Кacamutom Takahikom, koji je prvi put u poseti Nišu, vodili smo sadržajne i korisne razgovore o našoj saradnji u kojoj će nam pomoći oni koji su u proteklom periodu ostavili dubok trag u povezivanju ljudi naše dve prijateljske zemlje“, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                Posebno je bilo reči o saradnji u oblastima privrede i investicija, turizma i kulture. Кako je rečeno, uz posredovanje Regionalne privredne komore radiće se na organizovanju skupa na kome bi učestvovali predstavnici našeg Naučno-tehnološkog parka, КLER-a, predstavnici susednih okruga i industrijskih zona u okruženju, kao i predstavnici Japanske poslovne alijanse u Srbiji i na kome bi bile predstavljene prednosti Niša i okoline kao povoljnog poslovnog ambijenta pogodnog za investiranje japanskih privrednika.

                             Sotirovski je upoznala ambasadora sa turističkim potencijalima grada i predložila da japanski hor bude gost ovog grada naredne godine na smotri horova, Muzičkom ediktu.

                             Sagovornici su se saglasili da je Niš rodni grad Dragana Stojkovića, selektora naše fudbalske reprezentacije koga u Japanu danas svako zna i vrlo je popularan među građanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare