Ambasador Irana posetio „Nevenu kolor“ i Narodni muzej

LESKOVAC

Ambasador Irana Rašid Hasanpur tokom boravka u Leskovcu posetio je kompaniju „Nevena kolor“ i leskovački Narodni muzej. Tokom razgovora sa menadžmentom kompanije „Nevena kolor“ ambasador je rekao da ova poseta predstavlja dobru priliku za buduću saradnju Irana sa Leskovcem i južnim krajevima Srbije.

„Pre nego što sam stigao u Leskovac čuo sam mnogo pozitivnih priča o gradu i želeo sam da se upoznam sa privredom, kulturom i Leskovčanima. Današnja poseta je dobra prilika za otvaranje nove stranice u knjizi naše saradnje. Sa vlasnikom kompanije Zlatkom Kadićem, na čiju inicijativu smo posetili Leskovac, smo razgovarali o mogućem poslovanju sa firmom „Nevena kolor“, predlog smo poslali u Teheran i odgovori naših zvaničnika su vrlo ohrabrujući. Cilj nam je da saradnju ne ograničimo samo na ovu kompaniju, već ćemo razmotriti mogućnost poslovanja i sa ostalim kompanijama u Leskovcu i ovom delu Srbije. Sličnost u mentalitetu i kulturi naših naroda nam omogućava da naše dve zemlje još bolje sarađuju. Nedavno je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković boravio u Iranu. Nadamo se da je to uvod posete predsednika Aleksandra Vučića Teheranu, s obzirom da je namera rukovodstva naših zemalja da se u budućnosti pored dobrih političkih odnosa, produbi i unapredi saradnja na ekonomskom polju.“

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević je istakla veliko zadovoljstvo povodom ove posete i naglasila da su vrata Leskovca otvorena za sve koji žele da u njemu osnuju svoj dom ili kompaniju.

Direktor „Nevene kolor“ Radoica Ristić je ambasadoru i predstavnicima grada Leskovca predstavio kompaniju rekavši da upošljava 160 radnika.

„40% proizvoda izvozimo u zemlje bivše Jugoslavije, ali i na Maltu i Rusiju. Budući planovi vezani su za izvoz u Austriju i Švedsku.“

Ambasador Irana Rašid Hasanpur je posetio i Narodni muzej u Leskovcu, gde mu je predstavljena istorija Leskovca, stalna postavka „Vremeplov leskovačkog kraja“ i sa nova stalna postavka “Leskovac – Srpski Mančester (1878 – 1941)“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare