Ambasador Indonezije u poseti Nišu

NIŠ

U Nišu je danas boravio ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu. Njega  i njegove saradnike u Gradskoj kući  primio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ambasador Indonezije i gradonačelnik Niša razgovarali su o mogućoj saradnji u oblasti ekonomije, kulture i turizma. Ova saradnja, kako je rečeno bi trebalo da obuhvati ne samo ne samo grad Niš, već ceo jug Srbije. U tom smislu je dogovoren radni sastanak koji će se održati vrlo brzo. Ovom sastanku prisustvovali bi svi značajni subjekti iz grada , između ostalih  predstavnici  Univerziteta, Turističke organizacije i privrednika, istako je gradonačenik Niša Darko Bulatović.

Ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu se zahvalio na toplom prijemu gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću.

“Ovo je moja prva poseta gradu Nišu otkako se od pre tri meseca nalazim u Srbiji”, kazao je ambasador Indonezije. “Sa domaćinom smo danas razgovarali o mogućim oblicima saradnje Indonezije i Srbije i unapređenju te saradnje, posebno u oblasti ekonomije. Želeo bih da ta saradnja ne bude ograničena samo na saradnju u oblasti ekonomije i trgovine, već da ona bude proširena i na kulturu, umetnost, sport i druge oblasti”, kazao je anbasador Indonezije naglašavajući da se nada će vrlo brzo biti održan i radni sastanak na kome će se detaljnije govoriti o saradnji dveju zemalja.

“Na tom sastnaku će biti reči o konkretnim oblicima saradnje”, dodao je gost iz Indonezije. “O sradnji u oblasti ekonomije i trgovine želim, ovom prilikom, da uputimo poziv privrednicima iz Niša da posete Međunarodni sajam trgovine koji će biti održan u Džakarti od 16. do 20. oktobra ove godine. To je dobra prilika da se privrednici iz Niša direktno sretnu sa privrednicima iz Indonezije”, naglasio je ambasador Indonezije.

Ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judhu je tokom posete Nišu boravio i u Regionalnoj privrednoj komori Niša gde je, takođe, bilo reči o konkretnim koracima za unapređenje saradnje između Indonezije i Srbije, ali i Indonezije i Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare