Ambasador Argentine u Nišu

NIŠ

 

Zamenik gradonačelnika Niša profesor dr Miloš Banđur primio je u Gradskoj kući njegovu ekselenciju ambasadora Argentine u Srbiji Rikarda Fernandesa koji u Nišu boravi povodom Dana argentinskog filma koji će biti održani u bioskopu „Kupina“.

U srdačnom razgovoru bilo je reči o saradnji dve zemlje u ekonomskim odnosima, kao i o bogatoj južno američkoj kulturi i Argentini kao jednoj od zemalja nosilaca kulturnog razvoja posebno filmskog stvaralaštva .

Miloš Banđur rekao je da Niš ima mnoge komparativne prednosti što ga čini interesantnim za investitore. „ Govorili smo o tome kako bi bilo dobro da pronađemo argentinske firme koje bi bile zainteresovane za poslovanje sa gradom Nišom ili nekim partnerima“, rekao je Banđur.

Ambasador je izrazio zadovoljtvo boravkom u Nišu, gradu bogate istorije i kulture, ali i gradu koji se ubrzano industrijski modernizuje.

„Izrazio sam svoje pohvale i čestitke svim naporima koje nacionalna Vlada zajedno sa lokalnom samoupravom radi kako bi unapredila logisztičku mrežu na teritoriji čitave Srbije., prvenstveno puteva, jer to nije samo značajno za prevoz putnika. Jako je bitno i za uspešno poslovanje kompanija koje rade u ovom delu Srbije

U Nišu će narednih nekoliko dana biti prikazani filmovi novog argentinskog talasa koji uglavnom govore o životnim iskušenjima i problemima građana u ovom veku.

Argentinski film  zauzima značajno mesto u svetskoj kinematografiji, a nekoliko ostvarenja dobilo je i Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja. Posebno je upočetaljivo ostvarenje „Tajna je u njihovim očima“ koji je nekoliko puta prikazan u Srbiji sa najpoznatijim argentinskim glumcem u glavnoj ulozi  Rikardom Darinom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare