Ambasade zemalja Kvinte o kosovskim izborima

 

PRIŠTINA

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država  pozvale su Vladu i Skupštinu Kosova da što pre krene sa ratifikacijom graničnog sporazuma sa Crnom Gorom, i da se ozbiljno uključi u dijalogu sa Srbijom, kako bi normalizovali odnose između dve zemlje.

” Videli smo rezultate prevremenih izbora za Skupštinu Republike Kosovo. Takođe podsećamo na početne nalaze Izborne posmatračke misije EU, i očekujemo od nove Skupštine da njen odgovor na preporuke ove Misije stavi kao prioritet”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

“Takođe želimo da iznesemo stav naših zemalja u vezi formiranja Vlade. Kao što smo više puta istaknuli, građani Kosova su ti koji biraju svoje predstavnike.  Samo su ti predstavnici odgovorni za formiranje nove Vlade, prema zakonima i Ustavu Kosova. Radićemo sa bilo kojom pravno konstituisanom Vladom koja poštuje obaveze Kosova, evropsku reformsku agendu, i širu evropsku perspektivu Kosova”navode ambasade zemalja Kvinte i pozivaju “partije koje će formirati sledeću vladu da daju prioritet izgradnji vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u svim delovima Kosova, kako bi privukli investicije koje su očajnički potrebne za otvaranje radnih mesta i održivi ekonomski rast”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare