Amaterska košarkaška liga pripremila poklone za decu  igrača

NIŠ

 Prvi put ove godine otkako se organizuje Amaterska košarkaška liga, a traje to već osam sezona, podeljeni su božićni paketići mališanima čiji se roditelji nadmeću ispod koševa. Organizatori Amaterske košarkaške lige vešto su skrivali, čak i od igrača, iznenađenje koje je pripremljeno, pa su poziv za dodelu paketića igrači dobili tek nakon završetka poslednje utakmice u zimskom delu lige. Deda Mraz Amaterske košarkaške lige paketiće je mališanima igrača koji se takmiče u ovoj sezoni podelio u Sali OŠ „Ivo Andrć“ gde se održavaju i utakmice. Lep gest, nema šta, i veliko iznenađenje za sve učesnike lige, a na okupu se našlo preko stitinak dece čije se tate ne odriču košarke ni pored svih obaveza koje imaju. Svi oni prisustvovali su za sada jedinstvenom događaju u gradu.

                                      Prema rečima direktora lige Miloša Jovanovića idaja da na ovaj način obraduju mališane igrača koji igraju u klubovima koji se takmiče ove sezone rodila se spontano, a novac je za paketiće obezbeđen je od para kojima su napalaćene tehničke greške igrača.

                                       “Tehničke i isključujuće greške načinjene od strane igrača na utakmica kažnjavaju se novčano, a novac koji smo dobijali na taj način na kraju sezone smo davali u humanitarne svrhe i to radimo već nekoliko godina. Sada smo odlučili da nagradimo i mališane igrača i iznenadimo ih poklon paketićima za Božić. U tome su nam pomogli i ljudi velikog srca koji su uključeni u organizaciju takmičenja“, kaže Miloš Jovanović.

                                      Da nije sve prepušteno slučaju potvrđuje i činjenica da su paketići bružljivo pripremljeni.

                                     „Pripremajući paketiće za mališane vodili smo računa šta će se u njima naći, pa smo tako posebno pripremali pakete za devojčice i dečake kao i za mališane različitog uzrasta trudeći se da se u njima nađu igračke ili slatkiši koji odgovaraju uzrastu deteta. Tako smo u paketiće za bebe umesto klasičnih slatkiša upakovali sokiće i kašice od voća i povrća koje bebe koriste“, ovjašnjava Miloš.

                                   On dodaje da je ovo prva akcija ove vrste, ali ne i prva humanitarna akcija koju je Amaterska košarkaška liga organizuje. Već su poznati po mnogim akcijama u kojima su pomagali ugroženim Nišlijama, ustanovi Mara i mnogim drugima. I sada su najavili nove humanitrane akcije, a kada se radi o podeli paketića za mališane igrača nadaju se da će se ona ponoviti i iduće godine te da će postati tradicija.

                                   Podela paketića završila se, takođe, na pomalo neobičan način. Na parketu su snage odmerili igrači lige sa podmladkom koji su ubedljivo pobedili u ovom duelu.

                               Amaterska košarkaška liga jedinstveno je takmičenje u Nišu i ovom delu Srbije i organizuje se samo u ovom sportu. Kako kaže Miloš Jovanović to je šansa da se nekada aktivnim sportistima omogući da se bave sportom na amaterskom nivou budući da profesionalno bavljenje sportom zahteva puno odricanja, a mnogi od igrača imaju i dodatne obaveze zbog kojih ne žele da se odreknu sporta. Ovo je priliki da ispune svoju želju. Članovi ekipa su različite đivotne dobi ali im to ne smeta da na parketu i između dva koša pokažu šta sve mogu.

                            „Posebno nam je drago da se iz sezone u sezonu povećava broj ekipa koje učestvuju na takmičenju. Ove godine ih je 20, a imamo i ekipe koje nisu iz Niša. Naša liga je jedinstvena prilika da se razvija amaterski sport koji je od posebnog značaja, a mi se tudimo da damo makismalni doprinos. Uspešno sarađujemo i sa ekipima iz drugih zemalja pa u februaru očekujemo goste iz Hrvatske, Španije i Italije kada ćemo organizovati međunarodni turnir“, objašnjava Miloš Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare