Alternativa za promene učestvuje na izborima za Nacionalni savet Albanaca

PREŠEVO

Alternativa za promene, stranka koju predvodi predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, učestvovaće na izborima za Nacionalni savet Albanaca koji su zakazani za 4.novembar, rekao je večeras za JUGpress  zamenik predsednika te stranke Armend Aliju.

On je dodao da Alternativa od sutra počinje sa pripremama za izbore za Nacionalni savet Albanaca.

Odluka je doneta na sastanku Odbora stranke koji je održan danas popodne.

Alternativa za promene je prva stranka koja okuplja Albance a koja je zvanično donela odluku o učešću na izborima za Nacionalni saveta.

U toku naredne nedelje će o ovome odlučivati  Demokratska partija, rekao je za JUGpress ranije danas predsednik te stranke Nagip Arifi.

Na sastanku Predsedništva Partija za demokratsko delovanje (PDD) odlučiće se o ovome, rekao nam je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi koji nije mogoa da precizira kad će tačno taj sastanak biti  .

PDD je do sada učestvovala na svim dosadašnjim izborima za Nacionalni savet Albanaca I kad sui h sve ostale stranke bojkotovale a bilo je I pretnji ispred biračkih mesta  onima koji su izašli da glasaju .

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa rekao je JUGpressu da će ta stranka doneti odluku na sednici Predsedništva , koja bi trebalo da se održi uskoro.

Mustafa je rekao I da će svim liderima albanskih stranaka na jugu Srbije predložiti sastanak na kome bi se razgovaralo o izborima za Nacionalni savet Albanaca.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o