Ali Ahmeti: Ili istorijski dogovor između Kosova i Srbije ili rat

SKOPLJE-PRIŠTINA

Lider Demokratske unije za integraciju (DUI) iz Severne Makedonije Ali Ahmeti rekao je da je potreban istorijski dogovor između Kosova i Srbije a da, u slučaju da se to ne desi, treba razmilsiti o ratu.

On je na promociji knjige “Veliki Sukob” poslanika Demokratske partije Kosova Envera Hodžaja, kojoj je prisustvovao zajedno sa premijerom Albanije Edijem Ramom, ovo izjavio, prenosi Klan Kosova.

Ahmeti je govorio o eventualnom sporazumu Kosova i Srbije, kojima je, kako je rekao, potreban istorijski sporazum, jer dok je taj problem otvoren a mir, stabilnost i bezbednost nisu nikako na pravom nivou. “Jedna Evropa sa ovakvim Balkanom i dalje je ostala bez nerešenih problema, i to kao posledica nezavršenog Prvog svetskog rata, jer su svi ti problemi ostali iz tog Prvog svetskog rata”, rekao je Ahmeti.

On je rekao i da već 20 godina govori o pomirenju Kosova i Srbije, odnosno o istorijskom dogovoru između strana, ali da u slučaju da se to ne desi, “treba razmisliti o ratu”, ali i da će cena tog rata biti fatalna.

“Ja već 20 godina govorim o pomirenju, ili na kraju krajeva da vodimo rat i da sve to stavimo na vagu”, rekao je na kraju Ali Ahmeti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare