Aleksić : Opozicija je grešila

BEOGRAD

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je opozicija napravila neke greške i da je na izborima mogla da dobije više glasova i da odigra bolje, te da „nije sve do naroda“.

„Nešto je i do nas. Mogli smo da više razgovaramo i da ne ucenjujemo jedni druge. Narodna stranka je bila maksimalno korektna i stavila je partijski interes po strani zarad jedinstva i to je svima jasno“, rekao je Aleksić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

On je istakao da su im neka istraživanja bacila prašinu u oči da donesu odluku na osnovu ne baš valjanih anketa i dodao da su mogli da budu racionalniji i da šire sagledaju stvari.

Aleksić je istakao da su predsednički izbori bili ključni, jer „vuku parlamentarne i beogradske izbore“.

Upitan da li se „distancira od Ponoša,“ Aleksić je odgovorio da se „ne distancira, nego iznosi svoj stav i mišljenje“.

„Mi smo to prihvatili, ali se sada pokazalo da to nije dalo rezultat koji se očekivao“, kazao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je opozicija ostvarila bolje rezultate u velikim gradskim centrima, a vlast slabije.

„Vlast je, međutim, apsolutno bila dominantna u udaljenim opštinama, naročito u selima, gde su rezultati izbora bili strahovito u njenu korist“, rekao je Aleksić.

„Narod nam je poslao poruku da se politika ne vodi na Vračaru i na Dorćolu i da van centra Beograda žive ljudi do kojih nismo doprli. Jedan od razloga za to je medijska blokada i zato moramo da ojačamo partijske organizacije kako bismo stigli do svakog građanina i tada možemo da očekujemo pad vlasti“, kazao je Aleksić.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare