Albanci kamenovali Srbe

KLINA

(Slobodna Evropa-JUGpress)

Jedna osoba srpske nacionalnosti povređena je danas u selu Petrič, opština Klina tokom protesta Albanaca u blizini crkve Svete Trojice gde su raseljenji Srbi došli da obeleže praznik po kome Crkva nosi ime.

Neki od okupljenih Albanaca gadjali su kamenicama Srbe.

Jedan od albanskih demonstranata je tvrdio da je povredjenog Srbina identifikovao kao osumnjičenog za masakr u Petriču 29.03.1999.

Kosovska policija je saopštila da ej manifestaciji prisustvovalo oko 50 građana srpske nacionalnosti, a da u blizini crkve okupilo 50-60 Albanaca sa oko 55 vozila.

“Tokom obeležavanja praznika oko 13:08 jedan od demonstranata je povredio jednog srpskog građanina R.K. 1995 koji živi u Srbiji. Isti je odveden kolima hitne pomoći u regionalnoj bolnici u Peći i njegovo stanje je stabilno. Policija vodi intezivnu istragu za hapšenje osumnjičenog”, dodaje se u saopštenju policije.

Policija dodaje da su Srbi oko 14 časova napustili mesto u pravcu Peći u pratnji policije.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić osudio je blokadu prilaska raseljenih Srba crkvi kod Kline.

On je rekao da taj slučaj i radovi u blizini manastira Visoki Dečani “nisu incident, već posledica sveopšte društvene klime u kojoj se organizovano negira i uništava sve što asocira na srpsko prisustvo na Kosovu i Metohiji”.

Blokadu u selu Petrič osudila je i Srpska lista, navodeći da je reč o “otvorenom neprijаteljstvu koje se demonstrirа premа rаseljenimа, dok je kosovski ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić izjavio je da je blokada u selu Petrič “sraman čin”, koji nikome na Kosovu ne donosi ništa dobro.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare