“Alasi” upecali bod u Vlasotincu

Foto: V. Stamenković

Fudbaleri vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine nikako da izađu iz krize. Ne samo kada su u pitanju takmičarski rezultati ekipe već i organizacione prirode. Na legendarnoj ,, Rosulji” skoro da ništa ne funkcioniše kako treba i kako to dolikuje klubu sa više od jednovekovnog postojanja.

Predsednik kluba Bojan Vlajković pre desetak dana podneo je neopozivu ostavku u pisanoj formi što znači da je sada u klubu vanredno stanje. I umesto da se hitno reaguje u gradu na reci Vlasini ništa se ne preduzima. Reka Vlasina teče na svoj poznati dugi rečni put dok dotle fudbalska fudbalska ,, Rosulja” i njen fudbalski klub žive u kriznoj situaciji i sa nadom da će kriza proći.

Ali kako je kriza proizvod i produkt neadekvatnog rada i ponašanja onda se očekuje od odgovornih ljudi iz lokalne samouprave da učine napor kako bi se izbegao još gori scenario, koji po nepisanom pravilu sledi ukoliko se ne reaguje na vreme i pravi način.

U nedeljnoj utakmici u okviru 10.kola u meču, sa takođe, ekipom iz donjeg tabele ekipom Dunava iz Prahova još jednom su fudbaleri Vlasine podbacili i nisu ispunili očekivanja oko dvestotine svojih navijača, koji su posle završene utakmice svojim kućama otišli nezadovoljni i razočarani onim što su videli na ,,Rosulji”. A videli su još jedno bledo izdanje, bezidejno i bez pravih rešenja i sa nedostatkom osnovnih elemeanta fudbalke igre.

Bilo je nekoliko prilika pred golom gostiju ali napadači domaće ekipe pokazali su da ne umeju da materijalizuju šanse koje su im se ukazale. Ekipa ,,alasa” iz Prahova, takođe, je imala svoje prilike koje nisu umeli da pretvore u pogodak. I kad se sve sabere što su ove dve ekipe sa prefiksom ,,fenerdžije” pokazale na terenu možda je i nerešen rezultat najpravedniji ishod ovog susreta koji je još jednom pokazao da se moraju preduzeti hitne mere na ,,Rosulji” dok još nije kasno.

Sam pogled na tabeli sve kazuje gde je Vlasina. A to je da je u opasnoj zoni i baš zbog toga moraju se u klubu i samom gradu naći snage koje će umeti i znati da povedu klub put oporavka, jer srpskoligaška fudbalska pozornica ,,Istoka” je mesto gde Vlasina mora i treba da se bori na terenu za prvenstvene bodove.

(Kraj) VS/AS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare