Albanski odbornici bojkotovali Dan opštine

MEDVEDJA

Svi albanski odbornici bojkotovali  su danas svečanost povodom  Dana  opštine Medvedja.

Odbornici  Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Skupštini opštine Medvedja, koji su u vladajućoj koaliciji sa SNS-om, bojkotovali su svečanost povodom Dana opštine zato što su nezadovoljni dosadašnjim radom predsednika te  opštine Nebojše Arsića, rečeno je JUGpressu u ogranku PDD.

Na svečanosti nisu bili ni odbornici  Demokratske partije (DP)  koji su u Medvedji u opoziciji .

Kao razlog za ovaj bojkot, prvi ovakve vrste od uspostavljanja multietničke vlasti u Medvedji , u razgovoru za JUGpress  u lokalnom PDD navode „nezadovoljstvo dosadašnjim radom predsednika opštine Nebojše Arsića“ .

Drugi razlog je, kažu,  akcija Ministarstva  unutrašnjih poslova (MUP) na proveri stvarnog boravka Albanaca  na prijavljene adrese u Medvedji.

U PDD kažu da  veliki broj prijavljenih Albanaca dobija „fiktivne adrese“ zbog toga što ih kontrola ne zatekne na adresi na kojoj su prijavljeni .

Zbog toga, kažu, ne mogu da ostvaruju druga svoja prava kao stanovnici Srbije, poput registracije automobila.

Medjutim, dobijanje statusa  „fiktivnih adresa“ ne znači brisanje iz biračkog spiska .

U DP kažu da su bojkotovali  ovu svečanost  zato što predsednik opštine ne uzima u obzir nijedan zahtev

te odborničke grupe  koji se tiču rešavanja svakodnevnih problema gradjana na terenu.

Svečanoj sednici je od albanskih predstavnika  jedino prisustvovala pomoćnica predsednika opštine Medvedja  Lemija Džema .

U srpskom delu vladajuće koalicije u Medvedji pak tvrde da je ovaj bojkot povezan sa razgovorima o ulasku u lokalnu vlast odbornika Grupe gradjana “Za Gornju Jablanicu” koji bi, smatraju naši sagovornici, smanjio uticaj i prinadležnosti odbornika PDD.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare