Aktivnosti povodom međunarodnog Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

LESKOVAC

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ od 2002. godine je članica Međunarodnih škola mira, a od 2008. godine realizuje projekat „Moja škola – škola bez nasilja“. Goran Andrejević, zamenik direktora škole, kaže da su u ovoj ustanovi svih ovih godina intenzivno radili na gradnji kulture mira i tolerancije među svim akterima školskog života.

„S obzirom da imamo veći broj učenika romske nacionalnosti, stalno unapređujemo saradnju i druženje među učenicima i prihvatanje različitosti, bez predrasuda i diskriminacije. Tokom ove nedelje realizovali smo brojne aktivnosti na temu nenasilja i tolerancije, kao što su kreativne radionice sa učenicima petog razreda na temu „Dan rozih majica“, gde su učenici pravili čestitke u roze boji i ispisivali poruke. Učenici četvrtog razreda imali su likovnu radionicu na temu „Stop nasilju“, a poruke mira, tolerancije, prijateljstva učenici od četvrtog do sedmog razreda su ispisivali na papirićima i onda ih lepili na zidu hodnika. Pokrenuli smo i humanitarnu akciju i pomogli jednoj siromašnoj porodici. Bilo je i literarnih i likovnih radova učenika, izrada postera na temu nenasilja i tolerancije, izložbi učeničkih radova. Imali smo i radionicu Učeničkog parlamenta na temu „Sukobi među vršnjacima i način njihovog rešavanja“, a drvo prijateljstva su zasadili učenici petog i šestog razreda.“

Andrejević je posebno istakao i Tim za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja koji je nosilac aktivnosti na zaštiti dece u školi.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare