Aktivnosti planinarsko-skijaškog društva ” Kukavica” imali obuke

LESKOVAC

U organizaciji Planinarsko skijaškog kluba „Kukavica“ na planini Kukavici uspešno je izvedena obuka u osnovama planinarstva i planinarske orijentacije. Teorijska obuka se odvijala u planinarskom domu „Preka voda“, a praktični deo na terenu oko doma na planini Kukavici. Obuku je prošlo i uspešno završilo 32 učesnika  u uzrastu od 6 do 14 godina.

Prvog dana obuke učesnici kampa su imali prilike da se upoznaju sa temom osnova  planinarstva sa osvrtom na postojanje i rad planinarsko skijaškog kluba „Kukavica“ Leskovac, temom planinarske opreme i temom teorijska obuka u planinarskoj orijentaciji. Drugog dana su učesnici praktično primenjivali tehnike savladavanja terena i takmičili se u planinarskoj orijentaciji na stazi u dužini od tri kilometara sa šest kontrolnih tačaka.

Teorijsku obuku i terenski rad sa učesnicima su radili predavači treneri Jelica Drašković i Dejan Savić, dok su postavljanje staze takmičenja odredili i kontrolisali Slobodan Severović, Saša Antić i Predrag Cvejić. Nakon završetka takmičenja podeljene su diplome svim učesnicima o završenom kursu o osnovama planinarstva i planinarskoj orijentaciji.

 

TAKMIČENjE U PLANINARSKOJ ORIJENTACIJI

 

Članovi PSK „Kukavica“ učestvovali su na takmičenju u Beogradu, a reč je o drugom kolu Lige u planinarskoj orijentaciji i Kupu Grada Beograda. Iskusne mlade planinare takmičare dočekao je težak ispit. Na stazi dužine 4 km na planini Avali sa šest kontrolnih tačaka učestvovalo je četiri ekipa iz Planinarsko skijaškog kluba „Kukavica“ u kategoriji pionira do 15 god. Osvojene su dve srebrne medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Muška ekipa je stazu prošla u vremenu od 46 minuta, dok su devojčice prešle stazu za 63 minuta, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje srebra. Uspešan rezultat je samo potvrda dobrog i timskog rada, ne samo mladih planinara već i njihovih trenera. Ekipe su pratili treneri Jelica Drašković, Dejan Savić i kontrolor Saša Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare