Akontacije za restituciju 31.marta

BEOGRAD

Ministarstvo finansija saopštilo je da će u četvrtak, 31. marta isplatiti akontaciju obeštećenja u novcu bivšim vlasnicima, na osnovu pravosnažnih rešenja o utvrđivanju iznosa obeštećenja koje je donela Agencija za restituciju i pozvala građane koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, da to učine u najkraćem roku.

Iznos akontacije je 10 odsto od utvrđenog iznosa obeštećenja, po svim zakonskim osnovima bivših vlasnika, a isplata će biti izvršena u dinarskoj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

U slučaju kada umesto bivšeg vlasnika pravo obeštećenja ostvaruju zakonski naslednici, iznos akontacije deli se na zakonske naslednike saglasno njihovim utvrđenim udelima.

Ministarstvo finansija naglasilo je da je, bez obzira da li se radi o bivšim vlasnicima, njihovim zakonskim naslednicima ili naslednicima preminulih primalaca obeštećenja, radi isplate akontacije, za svakog primaoca akontacije, potrebno dostaviti određenu dokumentaciju.

Do sada su 3.034 lica koja treba da dobiju akontaciju dostavila potrebnu dokumentaciju, što je 65,5 odsto.

Ministarstvo finansija pozvalo je sve koji spadaju u navedene kategorije, a do sada nisu dostaviti potrebnu dokumentaciju, da to učine u najkraćem roku, kako bi im bila isplaćena akontacija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare