AKO NEMATE VODOMER DOBIĆETE VEĆI RAČUN ZA VODU

LESKOVAC

 

Domaćinstva koja nemaju ugradjene vodomere dobijaće , po svemu sudeći, veće račune za vodu za  oktobar kao I naredne mesece.

Nadzorni odbor Javno komunalnog preduuzeća „Vodovod“ doneo je  odluku da se svim potrošačima, počev od 1. oktobra, fakturiše potrošnja vode od 10 kubilka po članu domaćinsta, rekla je direktorka tpg javnog preduzeća na jednoj od nedavnih sednica Gradskog veća.

Korisnicima usluga „Vodovoda“ , koji nemaju ugrađen vodomer,  naknada za vodu naplaćivana je do sada u iznosu od pet metara kubnih po članu domaćinstva, a prema novoj odluci naplaćivaće se 10 kubika, objasnila je Ilić.

Ona je dodala da su uočeni  ogromni gubici, koji na nivou „Vodovoda“ iznose 40 procenata, a za Vučje 60 procenata.

“ Analiza koja je urađena pokazala je od početka godine ukupna količina vode koja je proizvedena bila 80.000 metara kubnih, a fakturisano je samo 44.000 metara kubnih. To je pokazalo da je broj prijavljenih članova domaćinstava bio nerealan, jer je u većini slučajeva prijavljivan po jedan član domaćinstva, a uz to je voda u letnjim meseceima korišćena za zalivanje bašti”, objasnila je ona.

Ilićeva je rekla das u se, nakon apela da se izvrši zamena vodomera tamo gde su neispravni i da se regulišu neispravno izgrađene šahte, mnogi građani  javili.

“Obračunata voda nikome nije bila 5 kubika, nego se kretala od 10 pa 60 kubika, što govori da je ova odluka ispravna”, dodala je ona.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare