Akcija policije u cilju bezbednosti osnovaca u saobraćaju

VRANJE

U blizini OŠ “Radoje Domanović” u Vranju, pripadnici Policijske uprave su organizovali akciju “Škola” čiji je cilj unapređenje bezbednosti učenika osnovnih škola u saobraćaju.

Akcija se tradicionalno organizuje početkom školske godine i trajaće do kraja septembra. Tokom akcije biće pojačana kontrola saobraćaja na ulicama i raskrsnicama u zonama obrazovnih ustanova kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku u školu i pri povratku kućama.

Održani su sastanci sa predstavnicima osnovnih škola u Vranju na kojima je analizirano stanje bezbednosti u prethodnoj školskoj godini.

“Imamo izuzetno dobru saradnju, i to godinama unazad, sa direktorima škola i njihovim saradnicima, kako u realizaciji preventivnih aktivnosti, tako i u drugim, svakodnevnim akcijama vezanim za bezbednost učenika”, rekao je Goran Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Vranje.

Filipović dodaje da policija u Vranju preduzima niz aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje bezbednosti učenika osnovnih škola u saobraćaju.

“Pojačane kontrole biće posebno usmerene na sankcionisanje prekršaja za vožnju nedozvoljenom brzinom, za nepropuštanje pešaka, a posebno đaka na obeleženim pešačkim prelazima. Najveća pažnja biće posvećen prvacima kojima će naši policajci pružati pomoć na prilazima školama. Njima će biti održana i predavanja na temu bezbednog učešća u saobraćaju”,  naglasio je Filipović.

Stanje bezbednosti se  kontinuirano prati i analizira u svim školama i na osnovu toga se usmerava rad policijskih službenika. U zonama škola tokom čitave školske godine, biće pojačana pozornička i patrolna delatnost. 

Saobraćajna policija će u zonama škole preduzimati represivne mere, vršiće merenje brzine kretanja vozila i sankcionisati vozače koji ne propuštaju pešake, pogotovo đake koji prelaze pešački prelaz, saopštavaju iz PU Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare