Akcija „Očistimo izletišta“

VRANJE

Odeljenje Komunalne policije u Vranju, u ponedeljak 30. aprila, povodom predstojećih prvomajskih praznika, organizovaće veliku akciju čišćenja zelenih površina pored Aleksandrovačkog jezera i izletišta Ćoška.

Kako je najvaljeno u akciji će učestvovati vranjski „Komrad“, pripadnici vojske, policije, Vatrogasne službe, planinari, brojna udruženja i srednjoškolci.

Načelnik Komunalne policije, Ivica Tašković kaže da je cilj da se najposećenija izletišta očiste pred predstojeće prvomajske praznike.

„Nakon toga, 1. i 2. maja Komunalna policija će izletnicima deliti crne vreće i plastične rukavice kako bi odlagali otpad koji nastaje tokom izleta. Želja nam je da kada obiđemo izletišta nakom praznika vidimo da su izletnici imali razvijenu ekološku svest i da su vodili računa o očuvanju životne sredine, odlaganjem smeća na mesta koja su predviđena za to“, ističe Tašković.

Akcija počinje u 10 časova. Apeluje se na građane da se pridruže čišćenju kako bi ova izletišta bila čista i uredna tokom praznika. To je jedan od načina da se svest o zaštiti životne sredine podigla na viši nivo.

Radnici „Komrada“ će u večernjim časovima odvoziti smeće na deponiju, a nakon praznika Komunalna inspekcija će obići izletišta

kako bi na licu mesta procenila efekte akcije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare