Akcija „Na maturu bez automobila“ 

VRANJE 

Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja u saradnji sa Tehničkom školom i Policijskom upravom Vranje danas je u Gimnaziji „Bora Stanković“ realizovao akciju  „Na maturu bez automobila“. 

Maturanti ove škole kroz akciju bili su u prilici da putem „pijanih naočara“ dožive simulaciju pijanstva i vide kako alkohol može da deluje na njihovu svest. 

Sa porukama „Na maturu bez automobila“, „Ti biraš šta ćeš da pamtiš“ i „Jednom je matursko“, „Ne želiš da ga pokvariš nezgodom“, „Izaberi bezbedan prevoz“, članovi Saveta za bezbednost saobraćaja podelili su flajere gimnazijalcima koje će dobiti i maturanti svih srednjih škola u Vranju. 

O značaju i ciju ove akcije govorio je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković  

„Bliži se period proslava matura, koje uglavnom ne mogu da prođu bez alkohola i automobila. Lokalni Savet za bezbednost saobraćaja organizuje ovu akciju upravo sa ciljem da utiče na maturante da na maturu idu bez automobila, jer kao što znamo vožnja automobila i alkohol ne idu zajedno. Ovo je bila prilika da srednjoškolci putem „pijanih naočara“ pokušaju da izvedu neke osnovne radnje i vide koliko to njihovo samopouzdanje, koje imaju kada sednu za volan, ne pomaže u trenutku kada dođe do pijanstva. Na svom ličnom primeru uverili su se koliko nemaju kontrolu i koliko je opasno da u trom trenutku voze“, istakao je Tričković.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare